به گزارش داراخبر،شهرام دبیری رئیس شورای اسلامی تبریز در صحن علنی شورا با اشاره به بخش نامه صادره از سوی وزارت کشور و ارائهی سیاستهای راهبردی برای تدوین بودجه سال ۹۵، اظهار داشت: به منظور تصویب به موقع بودجه لازم است کمیسیونها با بررسی تخصصی نکته نظرات خود را برای نگارش بودجهای منطقی هرچه سریع تر ارائه دهند.
وی ادامه داد: متاسفانه علی رغم تذکرات مکرر تعدادی از اعضاء شروع با تاخیر در جلسه حاضر میشوند، تمامی اعضا حداکثر تا ساعات ۸:۳۰ باید در جلسه حاضر باشند تا نهایت بهرهوری صورت گیرد.
جعفر مدبر در نطق پیش از دستور خود با تاکید بر ترسیم نقشه اساسی توسعهی پایدار و نقش آن در مدیریت شهری، ابراز کرد: باید چشم اندازی کوتاه مدت یا بلند مدت برای پیشرفت شهر در نظر گرفته شود تا انجام امور شهری تابع رفت و آمد مدیران و اعضاء نباشد.
وی افزود: در سال ۹۰ حدود صد پروژه برای توسعه تبریز در نظر گرفته شد اما در نهایت تعدادی از این پروژهها اجرا و با سلایق شخصی مدیران از اولویت خارج شد.
وی خاطرنشان کرد: شهرداری باید از اقتصاد تک محصولی و تراکم فروشی خارج شود، این دستگاه یک بنگاعه عظیم اقتصادی است و چنانچه وابسته به درآمدهای محدود باشد دچار مشکل خواهد شد، در حال حاضر ۷۰ مجموعه اقتصادی وابسته به شهرداری است.
این عضو شورا خواستار ارزش نهادن به مباحث اقتصادی و ایجاد درآمدهای پایدار شد و گفت: مدیریت شهر بدون توجه به دانش روز اهمیتی ندارد، شهرداری برای افزایش سطح دانش اقتصادی خود باید سمینارهای علمی برگزار و از ایدههای جدید بهره ببرد.
وی عنوان کرد: فرهنگ سازی عمومی و آموزش شهروندی، ارتقاء سطح خدمات شهری با مکانیزه کردن خدمات، اهمیت دادن به رفاه کارگران و اصلاح ساختار سیستم اداری به منظور افزایش سلامت مالی باید در دستور کار شهرداری قرار گیرد.
وی با انتقاد از عدم امنیت شغلی کارگران، متذکر شد: کارگر ۱۲ سال است که در شرکت حجمی کار میکند اما امنیت شغلی ندارد، شهرداری باید خیال پرسنل خود را با تحکیم قراردادها راحت کند.
مدبر با اشاره به اختلاف نظرات و افزایش تعداد اعضاء شورا، اعلام کرد: از سال بعد مباحث انتخاباتی مطرح و کاندیداها سعی در نقد شورا خواهند داشت، شورای چهارم باید نوعی رفتار کند که بهانه دست سایر افراد ندهد، برخیها شورای سوم را به قدری زیر سوال بردند که اعضاء این شورا حضور خود را در دوره سوم جرم میپنداشتند.
در ادامه محمد حسین جعفری طی تذکری با انتقاد از پخش گاز پتروشیمی در منطقه کجاآباد، اذعان داشت: سال قبل به مسئولین استان تذکر داده شد تا برای پتروشیمی فیلتر تهیه کنند اما متاسفانه اقدام خاصی صورت نگرفت، معلوم نیست سازمان محیط زیست در شهر چه کاری انجام میدهد، بوی متعفن گاز پتروشیمی اهالی آن منطقه را فراری داده است، کسانی که آنجا زندگی میکنند انسان هستند.
وی اضافه کرد: با شروع فصل زمستان آسفالت برخی خیابانها ترک برداشته اما شهرداری به صورت غیرحرفهای لکه گیری انجام و بیت المال را هدر میدهد.
در این جلسه المیرا خاماچی طی دو نامه جداگانه خواستار انصراف از کمیسیون ماده ۶۴ و فرهنگی شورا شد که اعضاء با انصراف وی از کمیسیون ماده ۶۴ موافقت کرده و ایران آهور را جایگزین او در این کمیسیون مالیاتی انتخاب کردند اما استعفاء وی از کمیسیون فرهنگی مورد موافقت قرار نگرفت.
شهرام دبیری پیشنهاد داد تا علی شیاری در کمیسیون فرهنگی شورا عضو شود که این امر با واکنش تند شیاری مواجه شد.
علی شیاری خطاب به دبیری گفت: فیلم بازی نکن! در زمان انتخابات کمیسیونها شما یک نفر را برای عضویت در ۴ کمیسیون پیشنهاد دادید و فیلم آن موجود است اما من در هیچ کمیسیونی عضو نشدم، سه ماه از کار غیرقانونی شما گذشته است و اکنون به فکر عضویت من افتادهاید، کمیسیونها را افزایش دادید تا برخی را رئیس کنید اما اکنون وقت مدیران شهرداری در کمیسیونها تلف میشود و پیشنهاد میکنم تعداد آنها را کاهش دهید.
دبیری در واکنش به اظهارات این عضو شورا، بیان داشت: شما همیشه جلسات را بهم میریزید و به تذکرات توجهی ندارید، من هیچ فردی را برای عضویت در ۴ کمیسیون پیشنهاد ندادم، شما را هم پیشنهاد داده بودم اما اعضا به عضویت شما رای ندادند، شاید آقای شیاری اهل تبانی باشند ولی من نیستم، اجازه دهید ساکت بمانم و از کارهایتان حرفی نزنم، شما قانون شکنی میکنید نه من.
رسول درسخوان، عضو هیئت رئیسه شورا طی تذکری، اذعان کرد: طبق ابلاغیه معاونت عمرانی وزارت کشور در سال ۹۳ باید طرح جامع شهری به تائید شورا میرسید اما سازمان راه و شهرسازی با غفلت از این قانون روند اجرایی طرح جامع را پیش گرفته است.
در ادامه لایحه ساماندهی بار داخل شهری که به منظور بررسی به کمیسیون حمل و نقل و برنامه و بودجه ارجاع داده شده بود در صحن علنی مطرح و با رای اکثریت به تصویب اعضاء رسید. طبق این لایحه سازمانی به منظور ساماندهی بار درون شهری احداث خواهد شد.
شهردار تبریز در این جلسه از اعضا خواست پروژههای سرمایهگذاری را بر اساس سیاستهایی که خود تصویب و به شهرداری ابلاغ کردهاند بررسی کنند.
علی شیاری، عضو شورای شهر تبریز نیز با انتقاد از عدم ثبت اسامی کسانی که به لوایح رای میدهند، عنوان کرد: اعضایی که به لایجه رای میدهند در بیرون از جلسه مدعی میشوند رای ندادهاند، باید مشخص شود چه کسانی به کدام لایحه رای دادهاند.