تاریخ انتشار : یکشنبه 3 اسفند 1393 - 15:19
کد خبر : 5101

استفاده از تکنولوژی های نوین رویکرد عمرانی شهرداری کلانشهر تبریز

استفاده از تکنولوژی های نوین رویکرد عمرانی شهرداری کلانشهر تبریز

آقای عبداله پور شهرداری تبریز امسال، پروژه های زیادی برای بهره برداری دارد. لطفاً وضعیت پروژه عمرانی را برای مخاطبان شرح دهید ؟ امسال با توجه ویژه ی شهردار محترم و شورای اسلامی شهر تبریز، پس از کار کارشناسی دقیق، طرح های عمرانی زیادی در مناطق مختلف شهر آغاز شده که برای اولین بار در

آقای عبداله پور شهرداری تبریز امسال، پروژه های زیادی برای بهره برداری دارد. لطفاً وضعیت پروژه عمرانی را برای مخاطبان شرح دهید ؟

امسال با توجه ویژه ی شهردار محترم و شورای اسلامی شهر تبریز، پس از کار کارشناسی دقیق، طرح های عمرانی زیادی در مناطق مختلف شهر آغاز شده که برای اولین بار در طول تاریخ عمرانی شهرداری، بیشتر این طرح ها زودتر از موعد بهره برداری و در اختیار مردم قرار می گیرد. در دهه فجرامسال تقاطع غیرهمسطح حمید(هتل مرمر)و گلکار(شهیدان آذرآبادی حق)، به بهره برداری رسید. تقاطع غیر همسطح افلاک نما(شهیدان خانلی) نیز در دی ماه به بهره برداری رسیده بود. تقاطع اره گر ، راسته کوچه، ائل گلی و راه آهن نیز تا پایان سال مالی ۹۳ افتتاح می شود و این در حالی است که مدت زمان تعریف شده برای افتتاح هر یک از این طرح ها بیش از ۱۶ ماه بود. ورودی غیرهمسطح وادی رحمت نیز به دلیل این که عملیات اجرایی آن دیرتر از برنامه آغاز شده حداکثر تا سوم خرداد ماه سال آینده به بهره برداری می رسد.

دلیل توسعه ی حاشیه نشینی در اطراف کلان شهر تبریز را چه میدانید؟ راهکاری برای رفع این مشکل پیش بینی شده است؟

می دانید که حدودا” سکونت ۴۰۰ هزار نفر در مناطق حاشیه‌نشین تبریز به معضلی برای مدیریت شهری و ارائه ی خدمات مرتبط تبدیل شده است. ما این موضوع را یک آسیب جدی و تهدید آفرین ارزیابی می کنیم. آسیبی که علاوه بر مسائل اجتماعی قابل توجه، در صورت بروز حوادث طبیعی، امکان ارائه‌ی هر گونه عملیات امداد و نجات را مختل خواهد کرد.

قوانین شهرداری در سال ۱۳۲۸ نوشته‌شده و در حال حاضر کارآمدی لازم را ندارد. از یک ‌طرف ناکارآمدی قوانین و از طرف دیگر عدم مدیریت واحد شهری در شهرها و به‌خصوص در کلان‌شهرها ساخت‌وساز غیرمجاز یا سکونت‌های غیررسمی را توسعه داده است. البته اخیراً در شهرداری تبریز این مسائل مورد توجه قرار گرفته است. شهردار و شورای شهر محترم تبریز بر مدیریت هماهنگ تأکید دارند. هماهنگی مدیران شهرداری به مدیریت واحد حرایم منجر خواهد شد.

این امیدواری هست که با مشخص شدن مدیر این قسمت تا حد ممکن ساخت‌وسازها در حرایم کنترل و بر اساس برنامه‌ریزی صورت گرفته از سوی شهرداری تبریز پیش برود. با اجرای این سیاست‌ها، زمانی که در آینده الحاق حرایم به شهر تبریز اتفاق می‌افتد، دیگر شاهد افزایش حاشیه‌نشینی یا سکونت‌گاه‌هایی که غیر امن هستند، نخواهیم بود.

آیا طرحهای جامع و تفضیلی هم نقشی در گسترش حاشیه نشینی داشته اند؟ ارزیابی شما در مورد این طرحها چیست؟

می دانید که اولین طرح جامع تبریز در سال ۴۹ توسط مهندسین مشاور ذی صلاح با تأکید بر تهیه ی طرح تفضیلی تهیه شده است، با توسعه‌ی شهر تبریز در سال ۵۹ اولین طرح تفضیلی تبریز هم تهیه شد که به علت بروز مغایرت‌هایی در ساخت‌وسازها با طرح‌های مصوب، موردبازنگری قرار گرفت و دومین طرح جامع تبریز با تأکید بر لزوم تهیه‌ی طرح تفضیلی در سال ۷۴ تهیه شد و در نهایت طرح تفضیلی تبریز در سال ۹۰ تهیه شد که در حال حاضر اقدامات توسعه‌ای شهرداری تبریز بر اساس این طرح صورت می‌گیرد.

بر اساس مطالعات صورت گرفته، ساخت‌وسازها و اسکان صورت گرفته در ضلع شمالی تبریز – به‌موازات اتوبان پاسداران – حدوداً ۶۰ درصد حاشیه‌نشینی را تشکیل داده و ۴۰ درصد مابقی حاشیه‌نشینی به‌صورت پراکنده از سطح حاشیه‌ای مخصوصاً در جنوب و غرب تبریز به وجود آمده است در مطالعات طرح تفضیلی در شیب‌های خطرناک دارای کاربری فضای سبز بوده و امکان صدور مجوز و پروانه در کاربری‌های فضای سبز مقدور نبوده و محل‌هایی که دارای کاربری مسکونی هستند طبق طرح تفضیلی می‌تواند پروانه صادر گردد.

آیا شما در شهرداری برنامه یی برای کاربری های غیر مسکونی دارید؟

شهرداری تبریز برای تملک اراضی واقع‌شده در محدوده‌ی دارای کاربری فضای سبز با بهای عادلانه و کارشناسی شده، آمادگی کامل دارد. خانه‌ی ایمن و مستحکم حق هر خانواده‌ای است و شهرداری تبریز بر رعایت موازین قانونی در ساخت‌وسازهای شهری تأکید دارد.

اولویت‌های دیگرتان در زمینه عمرانی برای شهرداری تبریز کدام‌هاست؟

استفاده از تکنولوژی های روز وپیش ساخته در پروژه ها ،  ارتقاء سطح کیفی آسفالت وافزایش عمرآن، بهسازی معابر وپیاده روها برای افراد کم توان وتوسعه پیاده روها در معابر وساخت آبنماها برای ایجاد روحیه نشاط و شادابی مردم جزو اولویت های عمرانی شهرداری کلا نشهر تبریز درسال ۹۴خواهد بود .

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.