این گوی و این میدان، ولایت مدارها بسم الله

داراخبر- مسعود شعربافچیزاده : ماجرای شکاف میان بدنه اجتماعی نیروهای مؤمن و انقلابی در دوسال آخر دولت احمدینژاد شروع شد. گروهی هوادارن ولایتی احمدینژاد بودند که کماکان انقلاب و آقا را فصلالخطاب قرار میدادند و عقیده داشتند که اشتباهات محموداحمدی نژاد سبب جدایی وی از انقلاب و آقا نشده است و برخورد منتقدینش با او
داراخبر- مسعود شعربافچیزاده : ماجرای شکاف میان بدنه اجتماعی نیروهای مؤمن و انقلابی در دوسال آخر دولت احمدینژاد شروع شد. گروهی هوادارن ولایتی احمدینژاد بودند که کماکان انقلاب و آقا را فصلالخطاب قرار میدادند و عقیده داشتند که اشتباهات محموداحمدی نژاد سبب جدایی وی از انقلاب و آقا نشده است و برخورد منتقدینش با او خلاف عدل و انصاف بوده و گروهی دیگر که اقدامات دوره دوم ریاست جمهوری احمدینژاد بخصوص دوسال آخر آن را ایستادگی در مقابل آقا و مردود شدنش میدانستند. بدنه اجتماعی حزب اللهی کشور ا به گروههای دیگری نیز میتوان تقسیم کرد، اما آنچه عموماًٌ باعث اختلافهای تند و اساسی میان آن میشد، تفاوت در نوع نگاه و برخورد با احمدینژاد بود. اختلافی که بعضاً به بگو مگوها و دعواهای محفلی هم تبدیل میشد.
این اختلاف در این سالها وجود داشت و با نزدیک شدن به انتخابات ریاست جمهوری رفته رفته بیشتر میشد. حضور یا عدم حضور احمدینژاد، سفرهای استانی او، تأیید یا عدم تأیید صلاحیت وی و… در میان بدنه اجتماعی انقلابی محل بحث بود، بحثهایی که همانطور که گفته شد گاهی اوقات از چارچوب یک بحث خارج و تبدیل به جدل میشد. ماحصل آن نیز ایجاد فاصله میان افراد بود و بس.
این روند تا حدود ۲۰ روز قبل ادامه داشت، تا اینکه نقلی از منابع موثق مبنی بر توصیه رهبر انقلاب به احمدینژاد برای عدم ورود به انتخابات در میان شبکههای حزباللهی پخش و به سرعت وارد شبکههای اجتماعی شد. نزدیکان احمدینژاد آن را رد میکردند و طرف دیگر بر صحت این ماجرا اصرار داشت. نقلهای مختلفی با حاشیهها و شایعات متفاوتی مطرح میشد، از دیدار رهبر انقلاب با احمدینژاد در کوه!! گرفته تا نهی احمدینژاد از سفرهای استانی، حتی مکالمات رد و بدل شده در این جلسه هم در گروهها دست به دست میشد. اما با تمام این حواشی، اصل خبر ثابت بود: نهی احمدینژاد از ورود به صحنه انتخابات.
اختلافات میان حزب الله مجدداً سر باز کرد و بالا گرفت. این بار صحت نقل قول منتسب به آقا و چرایی انتشار آن از مجاری غیررسمی عامل اختلاف بود. پس از حدود دو هفته و کشیده شدن بحث به رسانههای خبری رسمی چه از نوع انقلابی و چه ضدانقلاب و در حالی که نزدیکان محمود احمدینژاد کماکان قول را صحیح نمیدانستند و انتشار آن را اشتباه، رهبر انقلاب در درس خارج خود در ادامه شرح حدیثی از امام سجاد(علیه السلام) پیرامون صفات مؤمن، بحثی را درباره امانتداری و حفظ صحبتهای گفته شده میان افراد در جلسات خصوصی داشتند. انتشار این قسمت از سخنان رهبری توسط یکی از شاگردان ایشان در یکی از شبکههای اجتماعی، موج جدیدی از منازعات و درگیریها را به وجود آورد. این بار هواداران رئیس جمهور سابق بودند که با استناد به حرف آقا خواهان عذرخواهی منتشرکنندگان آن نقل قول بودند و بر اساس آنچه که نقل شده بود، اصل توصیه به عدم حضور احمدینژاد را هم این بار با استناد به سخنان رهبری زیر سوال میبردند. از صبح دیروز تا صبح امروز، جدلهای فراونی میان بدنه حزباللهی کشور – آن دو گروه اصلی که در ابتدا ذکر شد- شکل گرفته و اختلافات شدیدتر شده بود.
اما تمام این ماجراها با سخنان امروز رهبری به پیان رسید. رهبر انقلاب در سخنان امروز خود در درس خارج فقه، ضمن تأیید جلسه با احمدینژاد، ابراز داشتند که به وی توصیه کردهاند برای جلوگیری از ایجاد دوقطبی، در انتخابات شرکت نکند. رهبر انقلاب تأکید داشتند که این یک توصیه بوده و نه امر. همچنین شرح حدیث روز گذشته را فارغ از این جلسه و حواشی آن ذکر کردند.
در خصوص این ۲۰ روز حرفهای بسیاری میتوان زد. اینکه آیا میتوانست کار به اینجا نکشد؟ اینکه آیا احمدینژاد میتوانست برخورد دیگری داشته باشد که نیاز به ذکر علنی موضوع نباشد؟ اینکه چرا حلقه اصلی اطراف احمدینژاد با اینکه از محتوای دیدار خبر داشتند با مصاحبههای گمراهکننده منکر این توصیه میشدند؟ اینکه چرا مجدداً مانند قضیه مشایی رهبر انقلاب ناچار به موضعگیری علنی در خصوص توصیهای به احمدینژاد میشوند؟ اینکه آیا بهتر نبود دکتر احمدی نژاد اوضاع رو به گونهای مدیریت کند که نیاز به هزینه کردن از رهبری نباشد و…. اما تمام این مباحث گرچه مهم و قابل بررسی است اما رهبر انقلاب امروز توصیه و تذکر مهمتری نیز داشتند و آن حفظ وحدت میان جناح مؤمن و انقلابی است.
“…. توجه را بدهم که از مطلبی که ما دیروز در ذیل این فقرهی قبلی گفتیم مثل اینکه سوءبرداشت شده، بعضیها سوءتلقی کردند. خب حالا سوءبرداشت فینفسه چیز مشکلی نیست. لکن وقتی که این منتهی بشود به بگو و مگو و بخصوص در این فضای مجازی و این یک چیزی بگوید، آن یک چیزی بگوید، مایهی کدورت و دلچرکینیِ برادران مؤمن از یکدیگر بشود آنوقت این چیز بدی است. بندهی حقیر که این همه اصرار دارم بر وحدتِ قلوب و حرکت در مسیر واحد و اتحاد نیروهای کشور، بخصوص نیروهای مؤمن و انقلابی، خدای نکرده یک چیزی آدم بگوید که مایهی اختلاف بین نیروها بشود این را به خدا پناه میبریم. نباید این چیزها را مایهی اختلاف قرار داد.“
با سخنان امروز تکلیف همه مشخص شده است. از احمدینژاد گرفته تا نیروهای مؤمن و انقلابی. بگذریم که عدهای سعی در نادیده گرفتن این سخنان دارند و تیترهای فرعی برای انحراف اصل موضوع میزنند، اما برای پیروان رهبری، موضوع مشخص است. اکنون دیگر مجال ادامه دادن بحثهای فرقهای و گروهی نیست. اکنون زمان انتقامگیری سیاسی، تلاش برای اثبات خود به طرف مقابل، متهم کردن یکدیگر، ما که گفته بودیم کردنهای همیشگی و از میدان به در کردن طرف مقابل نیست.
رهبری خواست خود را به احمدینژاد اعلام کردهاند، منتظر میمی مانیم تا ببینیم چه میکند. اما در کنار آن وظیفه ما را نیز مشخص کردند. گام برداشتن در مسیر وحدت و کنار گذاشتن اختلافات. ولایتمدارها این گوی و این میدان، بسم الله. اکنون نوبت آزمون ولایتمداری ماست تا ثابت کنیم حرفهای رهبر انقلاب را برای مطامع سیاسی خود میخواهیم و برای نشان دادن برتریمان یا برای پیروی و آویزه گوش کردن. اکنون بهانهای برای باقی ماندن اختلافات، کدورتها و دلچرکینیِها میان جناح مؤمن و انقلابی – هواداران و مخالفان انقلابی و ولایی احمدی نژاد – نمیماند. برادران حزب اللهی با هر تفکری که در خصوص این موضوع داشتند، اکنون زمان کنار گذاشتن اختلافات است.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰