جشنواره اختراعات تبریز در حوزه رباتیک در تبریز برگزار شد

داراخبر: جشنواره اختراعات تبریز در حوزه رباتیک با حضور ۱۲۰ نفر از دانشجویان دانشگاه تهران، دانشگاه صنعتی سهند تبریز و دانشگاه اصفهان در قالب سه تیم برگزار شد.
به گزارش داراخبر: یوسف رفیعی بیرامی، داور جشنواره اختراعات تبریز در حوزه پزشکی در خصوص این جشنواره گفت: کشور ما در بعد پژوهش در سال های قبل و در رده بندی های جهانی در سطح پایینی قرار داشت، در رده ۱۶ الی ۲۰ جهانی بودیم.به مرور با پژوهش هایی که توسط دانشمندان صورت گرفت، رتبه پژوهشی ایران ارتقاء یافت.در بعد کمی به مقدار قابل قبولی دست یافته ایم.اکنون می توانیم بگوییم در رده هشتم جهانی پژوهش قرار گرفته ایم.تعداد مقالات ISI ما در جهان بالاست.
وی خاطرنشان کرد: تعداد ثبت اختراعات و تعداد کتاب هایمان و نشریات پژوهشی ما بالاست.با این حال با مشکلی اساسی مواجه هستیم.کاملا در کشور مشهود است، از بعد کیفی پژوهش های ما در سطح پایینی در رده جهانی قرار گرفته اند.به طوری که مقالات ISI ارائه می دهیم، ولی مقالات ما رفرنس قرار نمیگیرند و از آنها استفاده نمی کنند.
رفیعی افزود: از کتاب ها و نشریه های پزوهشی ما به صورت محدود در سطح جهانی بهره می برند.در بعد اختراع هم وضعیت همینطور است.معمولا اختراعات به مرحله ثبت اختراع در داخل می رسند، ولی متاسفانه آنها را بایگانی می کنند.به بازار هدف دست نمی یابد.تجاری سازی این اختراعات در کشور صورت نمیگیرد.
این مخترع برتر تبریزی اعلام کرد: متولیان حمایت از نخبگان هم در سطح کشور ضعیف عمل کردند و قوانین اعمال شده اختراعات کافی نیست ونیاز به اصلاح و بازنگری دارد.ما امروز شاهد این هستیم که علاوه بر اهتمام دولت و تلاش مسئولان برای جلوگیری از فرار مغزها، باز هم فرار مغزها در کشور اتفاق می افتد.
داور جشنواره اختراعات تبریز تاکید کرد: بخش دانش بنیان هم در صنعت ما ضعیف عمل می کند، شرکت هایی که از قبل توان مالی دارند می توانند محصولات دانش بنیان ارائه کنند، ولی مخترع صرفا نمی تواند به دلیل مشکلات مالی شرکتی برای ارائه مصحولات دانش بنیان داشته باشد.حتی کمیسیون تحقیقات مجلس هم در این زمینه، علی رغم ارائه طرح های مختلف نتوانسته کمکی بکند.بنیاد ملی نخبگان کاری نتوانسته بکند.
رفیعی گفت: برگزاری جشنواره های اختراعات در سطح جهانی برگزار می شود و مخترعین می توانند به آنجا بروند و اختراعات خود را ارائه می کنند و جوایز و مدال هایی کسب می کنند، با دانشگاه های مختلف و کمپانی ها ارتباط پیدا می کنند، این امر در داخل کشور باز هم ضعیف اجرایی می شود.یکسری جشنواره های منطقه ای توسط بنیاد ملی نخبگان انجام می گیرد.در نهایت در سطح تشکر و یک برگه و گواهی این جشنواره ها تمام می شوند، نتایج و دستاوردی ندارند.
وی بیان کرد: بستر برای ارائه اختراعات و تجاری سازی آنها در این جشنواره ها فراهم نمی شود.در این جشنواره هایی که به همت خود مخترعین و پیشکسوتان حوزه پژوهش برگزار می شود، هدف اصلی تکریم مخترعین و پزوهشگران است و بعد تبلیغ و بازاریابی اختراعات است.از بخش صنعت و تولیدکنندگان و مدیران در این جشنواره ها دعوت می شود.همچنین تعاملی بین مخترعین ایجاد می شود.اسپانسرهای مختلف هم گرد هم می آیند.دانشگاهیان و مراکز علمی می توانند حمایت علمی از مخترعین بکنند.در کنار آن می توانند دانشگاه خود را هم تبلیغ کنند.در نهایت همه سازمان ها می توانند دست به دست دهند و کمک کنند تا حلقه وصلی دور مخترعین ایجاد شود تا آنها راه چاره را فرار از کشور ندانند.
وی متذکر شد: در نتیجه تولید علم در کشور رونق می یابد، بنابراین مسئولان باید مجوز های برگزاری چنین جشنواره هایی را به سهولت برای مخترعین صادر کنند.ارگان های دولتی و خصوصی کمک کنند.بروکراسی ها را از سر راه اجرای این جشنواره ها بردارند.شرکت ها هم جهت همیاری با نخبگان و مخترعین راغب باشند.مسئولین هم همت کنند پل رابطی برای ارتباط صنعت ودانش ایجاد کنند.تا هر اختراعی که به ثبت می رسد و نمونه سازی میشود وارد چرخه تجاری سازی کشور شود.
داور جشنواره اختراعات اعلام کرد: اقدام خودجوشی در این جشنواره انجام داده ایم، برداشتی که از این جشنواره اختراعات در تبریز به عنوان داور داشتم، این بود که پژوهشگران ما نیاز به آموزش دارند، در ابتدا باید بدانند چگونه تحقیق کنند و چگونه آن را به نتیجه برسانند.باید چگونگی امر تحقیق و پژوهش در سیستم آموزشی ما نهادینه شود.دوست داریم چنین جشنواره هایی در سطح بین المللی برگزار شود.
دبیرجشنواره اختراعات تبریز نیز با اشاره به اینکه در تبریز نمایشگاه اختراعات متعددی برگزار شده است افزود: این نمایشگاههای برگزار شده با محوریت رباتیک نبوده و این اولین دوره از جشنواره اختراعات است که با محوریت رباتیک در تبریز برگزار می شود.
مهران خسروانی در خصوص اهداف برگزاری این جشنواره خاطرنشان کرد: مهم ترین دستاورد این جشنواره برخلاف سایر جشنواره ها، تجاری سازی محصولات این جشنواره است.همه جشنواره ها چنین هدفی را دنبال نمی کنند.مقرر شده طبق قرارداد و جوایزی که در مراسم اختتامیه این جشنواره به منتخبین اهداء می شود، محصولات منتخب این جشنواره تجاری سازی شود. قرار است برای تجاری سازی طرح های افراد منتخب جشنواره، قرار دادهایی با شرکت های متعدد منعقد شود. یکی از جوایز مهم این جشنواره، کمک هزینه برای حضور در جشنواره اختراعات جهانی است. شخص منتخب می تواند طرح خود را در بازار بین المللی معرفی کند.
داور جشنواره اختراعات تبریز در حوزه رباتیک افزود: هدف از برگزاری این جشنواره این بوده که توانمندی های داخلی بررسی شود، تهران ۵ جایزه ۲۵۰ دلاری برای کمک هزینه شرکت در جشنواره اختراعات جهانی در نظر گرفته است، سه طرح هم مقرر شده برای انعقاد قرارداد با شرکت ها اتخاب شوند، البته تعداد آنها متغیر است.
خسروانی بیان کرد: ۳ تا تیم در آن شرکت کرده اند که این تیم ها از دانشگاه تهران، دانشگاه صنعتی سهند تبریز و دانشگاه اصفهان است. در مجموع تعداد شرکت کنندگان تاکنون ۱۲۰ نفر است.
لازم بذکر است مقامات احراز شده در این جشنواره به صورت ذیل است:
در بخش اختراع و محصول؛
مقام اول: آزمایشگاه تعامل انسان و ربات دانشگاه تهران- محمد صفری
مقام دوم: دانشگاه صنعتی سهند- مریم کریمی
مقام سوم: دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه- حسین سهیلی
بخش ایده:
مقام اول: احراز نشد
مقام دوم: دانشگاه صنعتی سهند – صبا حسینی
مقام سوم: دانشگاه پیام نور بیرجند- محمد صادق پور
مقام بخش دانش آموزی:
مقام اول: احراز نشد
مقام دوم: دبیرستان سلاله کرج – انسیه ساریچلو
مقام سوم: دبیرستان سلاله کرج- دایان ایرانی
جوایز موسسه ایده های نوین آیدین:
سید سعید آل هاشمی
دانشکده فنی مهاجر اصفهان – امیرحسین آدینه
دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد – محمد رضا شفیعی
دانشگاه پیام نور بیرجند- محمد صادق پور
آزمایشگاه تعامل انسان و ربات دانشگاه تهران – علی راوری
IEEE:
بهترین ایده: آزمایشگاه تعامل انسان و ربات دانشگاه تهران – علی راوری
بهترین خلاقیت: آزمایشگاه تعامل انسان و ربات دانشگاه تهران- محمد صفری
بهترین اختراع: دانشکده فنی مهاجر اصفهان – امیر حسین آدینه
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰