به گزارش داراخبر،مرتضی آبدار صبح امروز در جلسه شورای اسلامی کلانشهر تبریز در تشریح اقدامات دبیرخانه تبریز ۲۰۱۸ با بیان اینکه در دنیا گردشگری اهمیت فوق العادهای دارد و در این رویداد فراملی و بینالمللی باید نام تبریز را بلندتر از همیشه در تاریخ نوشت، ابراز کرد: ایران اسلامی از این فرصت تاریخی بهره مند شده و در جهان جایگاه خویش را خواهد یافت، باید با برنامهریزی در سطح ملی امکانات فیزیکی و معنوی را فراهم آوریم.
وی در خصوص گزینش تبریز برای پایتخت گردشگری ۲۰۱۸ اظهار داشت: در میان استانهای کشور شهر تبریز و یزد به عنوان کاندیدا به سازمانهای بین المللی معرفی شدند که در نهایت تبریز به خاطر پیشینهی غنی فرهنگی، هنری و اقتصادی برگزیده شد.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجانشرقی با اعلام اینکه ۵۷ کشور در سازمان کنفرانس اسلامی عضو هستند و انتخاب شهر تبریز از کشور اهمیت این موضوع را میرساند، تصریح کرد: برای رویداد ۲۰۱۸ ساختار سازمانی تعریف شده که تا پایان این سال فعالیت خواهد داشت، ستاد ملی تبریز ۲۰۱۸ نیز به مرکزیت تهران تشکیل یافته است.
وی یادآور شد: ۵ وزارت خانه در شورای ملی تبریز ۲۰۱۸ به همراه استاندار و شهردار حضور دارند، این ستاد در استان نیز با مدیریت استانداری تشکیل یافته است.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه بر اساس مصوبه هیئت دولت ۲۲ دستگاه اجرایی در خصوص تبریز ۲۰۱۸ در استان به همکاری فراخوانده شدهاند، اذعان داشت: میزان اعتبارات برنامهها ۷۶۵ میلیارد است که در دو سال ۹۶ و ۹۷ باید اجرایی گردد.
وی توضیح داد: ساماندهی بازار سرپوشیده تبریز، احیای ربع رشیدی، باغ موزهی دو کمال، ساماندهی وردیهای شهر، تکمیل باغ خلعت پوشان، تکمیل میدا نآذربایجان، نوسازی تاکسیرانی… از جمله کارهایی است که در راستای تبریز ۲۰۱۸ انجام میگیرد.
آبدار روز جشن ملی تبریز را بزرگ ترین رویداد تاریخی دانست و بیان کرد: سامانهی جامع گردشگری تبریز ۲۰۱۸ طراحی شده و کلیهی امکاناتی که تبریز و آذربایجان دارد در این سامانه معرفی خواهد شد؛ ۱۰ مسیر گردشگری مشخص شده است که هر کدام از گردشگران توسط این سامانه خواهند توانست بهره ببرند.
وی در پاسخ به سوال یکی از اعضاء شورا درخصوص چرایی عدم اختصاص اعتبار دولتی برای برنامههای تبریز ۲۰۱۸، گفت: طبق تصویب هیئت دولت کلیهی دستگاهها و وزارت خانهها موظفند با هماهمگی بودجه وزارت کشور تا ۱۰ درصد به رویداد تبریز ۲۰۱۸ اختصاص دهند اما دو کلمهی “تا” و “مجاز” منجر شده است تا این مصوبه وضعیت مشخصی نداشته باشد.