داراخبر: مراسم آغاز بهره برداری از سیستم تبدیل زباله تر به مواد ارزشمند با حضور دکتر صادق نجفی شهردار تبریز، دکتر شهرام دبیری رئیس شورای اسلامی شهر، سعید حاجی زاده رئیس کمیسیون فرهنگی و دکتر اسماعیل چمنی رئیس کمیسیون سرمایه گذاری شورای شهر تبریز و جمعی از مدیران و کارشناسان سازمان مدیریت پسماند شهرداری تبریز برگزار شد.
دکتر صادق نجفی در مراسم بهره برداری از سیستم تبدیل زباله تر به مواد ارزشمند گفت: کلانشهر تبریز با جمعیت روز دو میلون نفری نزدیک به ۱۰۰۰ تن زباله تولید می کند که باید شیوه های تفکیک ، جمع آوری و نحوه انتقال و تبدیل این هجم پسماند تغییر یابد.
دکتر نجفی با اشاره به اینکه از نظر منطقی عدم دفن یک هزار تن پسماند قابل قبول نیست گفت: حرکت هایی که شهرداری با پیگیری شورای اسلامی شهر شروع کرد است حرکت های خوبی است و امیدوارم اولین کارخانه تبدیل زباله به انرژی در تبریز تا سه الی چهار ماه آینده شکل بگیرد
وی با اشاره به اینکه کارخانه تولید برق و انرژی از پسماند تاکنون در کشور وجود نداشته است گفت: انصافا در راه اندازی این کارخانه تمامی دستگاهها مربوطه شهرداری را همراهی می کننند اما به دلیل تغییراتی که وزرت نیرو در تعرفه های خرید انرژی انجام داد سال گذشته در این خصوص به مشکل خوردیم. باید قوانین پایدار باشد واین قوانین پایدار در توسعه کشور نقش دارد زیرا سرمایه گذار در سایه وجود قوانین پایدار اقتصادی حاضر به سرمایه گذاری خواهد بود.
شهردار تبریز با اشاره به اینکه آموزش شهروندان از کارهای اساسی و مهم سازمان مدیریت پسماند و شهرداری است گفت: تبریز برای اولین بار در بین شهرهای کشور به عنوان پایتخت گردشگری شهرهای اسلامی انتخاب شده است که باید از این فرصت نهایت استفاده را نموده و از آن پاسداری کنیم.
دکتر نجفی با اشاره به اینکه شیوه جمع آوری پسماند در باید مدرن باشد گفت: ماشین آلات جمع آوری پسماند در تبریز دو برابر شده استو و ضروری است تمام مراحل جمع آوری پسماند در شهرمکانیزه شود.
وی با تاکید بر اهمیت سیستم تبدیل زباله تر به مواد ارزشمند در هتل ها، مجتمع های بزرگ و مجموعه هایی نظیر مجتمع پتروشیمی تبریز گفت: ۳۰ درصد پسماندهای شهر در مجتع ها و واحد های اقامتی اتفاق می افتد که اگر این ها مجموعه ها ساماندهی شود در میزان پسماندهای جمع آوری شده شاهد کاهش محسوس خواهیم بود و در نتیجه این امر صرفه جویی در هزینه اتفاق خواهد شد.
در این مراسم نماینده شرک وی آر اس سوئیس در ایران نیز با اشاره به اینکه خرید و انتقال این سیستم به تبریز ۷ ماه به طول انجامیده است گفت: امروز زمانی نیست که برای زباله هزینه صرف شود بلکه زباله می تواند با مدریت صحیح و سرمایه گذاری به درآمد تبدیل شود و با این نوع نگاه زباله سرمایه بزرگی برای شهر محسوب می شود.
رئیس کمیسیون سرمایه گذاری شورای شهر ، نیز در این مراسم تبریز را به دلیل داشتن بروکراسی پایین ، امنیت بالا و سود عادلانه برای سرمایه گذاران، شهری امن و مناسب دانست.
اسماعیل چمنی گفت: اداره کلانشهرها و حل مشکلات موجود بدون سرمایه گذاری و تکنولوژی جدید و استفاده از سرمایه گذاری های بخش خصوصی ممکن نیست.
عضو شورای شهر تبریز با تاکید بر اینکه باید استفاده از تکنولوژی های جدید را در راس برنامه ها قرار دهیم گفت: ارتباط تنگاتنگ با نتایج یافته ها و تحقیقات علمی و دعوت از سرمایه گذاران برای سرمایه گذاری در تکنولوژی های نوین مرتبط با امور شهری باید از اهداف شهرداری باشد.
اسماعیل چمنی در پایان سخنانش با اشاره به آماده شدن شهر برای « تبریز ۲۰۱۸» گفت: برای آماده سازی شهر برای ۲۰۱۸ پارامتری های مختلفی لازم است و یکی از این پارامتر ها وجود آرامش در مجموعه های مدیریتی در چهارچوب قانون می باشد.
مدیرعامل سازمان مدیریت پسماندهای شهرداری تبریز گفت: با بهره گیری از تکنولوژی های نوین، انبوه زباله های شهری را از یک تهدید بالقوه به فرصت بالفعلی برای شهر تبدیل می کنیم.
علیرضا اصغری با اعلام این مطلب گفت: تولید مواد باارزش از پسماندهای تر و آشپزخانه ای که قسمت عمده زباله های تولیدی در شهر می باشد یکی از برنامه های سازمان مدیریت پسماند شهرداری تبریز می باشد.
اصغری با اشاره به اهداف سازمان مدیریت پسماند از راه اندازی سیستم تبدیل زباله تر به مواد ارزشند افزود: با هدف انتقال تکنولوژی و استفاده از تکنولوژی های نو در خصوص مدیریت پسماندهای شهری با مشارکت بخش خصوصی اقدام به راه اندازی این دستگاه نموده ایم.
وی با اشاره به اینکه این طرح به صورت پایلوت در مجموعه رفاهی و ورزشی پتروشیمی تبریز مورد بهره برداری قرار می گیرد گفت: پیرو تاکیدات شهردار کلانشهر تبریز فعالیت های حوزه محیط زیست انجام می گیرد که به ضرص قاطع می توان گفت شهرداری در پروژه های زیست محیطی پیشرو می باشد.
سازمان مدیریت پسماندهای شهرداری تبریز با هدف بازیافت بهینه پسماندهای تر و آلی مواد غذایی و تبدیل این پسماند به کود بیولوژیک خشک و تر اقدام به خرید و راه اندازی دستگاه بازیابی مواد با ارزش از پسماندهای آلی و تر نموده است.