• امروز : چهارشنبه - ۲ فروردین - ۱۴۰۲
0

عملکرد شش ماهه اقتصاد مقاومتی در حوزه کشاورزی آذربایجان شرقی تشریح شد

  • کد خبر : 18867
  • 11 آبان 1395 - 14:07
عملکرد شش ماهه اقتصاد مقاومتی در حوزه کشاورزی آذربایجان شرقی تشریح شد

داراخبر: رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی، با بیان اینکه در سال جاری بیش از ۵۹۸ هزار تن گندم مازاد بر نیاز کشاورزان به‌صورت تضمینی خریداری شد، گفت: خرید تا ۲۲ مهر ماه در ۵۲ مرکز ادامه داشت و تا روز دوشنبه دهم آبان مطالبات این خرید به ‌صورت ۱۰۰ درصدی به حساب ۳۵ هزار تولیدکننده واریز شد.

به گزارش داراخبر، مهندس کریم مهری در نشست خبری با اصحاب مطبوعات و رسانه ها ضمن ارائه گزارش عملکرد شش ماهه اقتصاد مقاومتی در حوزه کشاورزی آذربایجان شرقی، با اشاره به خرید ۵۹۸ هزار تن گندم خوراکی و ۲۳ هزار تن گندم بذری از کشاورزان استان در سال ۱۳۹۵ گفت: با واریز هفت هزار و ۶۲۰ میلیارد ریال به حساب بیش از ۳۵ هزار گندم کار استان، وجوه خرید تضمینی گندم استان به صورت ۱۰۰ درصد تسویه شد.

وی با اشاره به افزایش ۶۳ درصدی خرید تضمنی گندم آذربایجان شرقی در سال جاری نسبت به سال گذشته، گفت: گندم خریداری شده استان در سلامت کامل بوده و هیچ مرکز خرید به دلیل سن زدگی و یا آفت زنگ گندم، محصول برگشتی و خریداری نشده نداشته است.

مهندس مهری با بیان اینکه خوداتکایی و امنیت غذایی به ویژه در مورد محصولات استراتژیک همچون گندم از رویکردهای دولت است، نقش پهنه بندی را در میزان تولید ۸۳۰ هزار تنی گندم در استان بارز دانست.

وی با بیان اینکه سرعت در پرداخت مطالبات گندم در راستای کمک به تولید و تحقق اقتصاد مقاومتی بود، تصریح کرد: این محصول استراتژیک بالاتر از قیمت جهانی قیمت گذاری شد چرا که باید از تولید داخل حمایت کرده و از واردات غیر ضروری جلوگیری کنیم.

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان با اشاره به اینکه میزان مصرف گندم استان با محاسبه سرانه ۱۰۰ کیلوگرم برای ۳ میلیون و ۸۰۰ هزار نفر با درنظر گرفتن افت وزنی حاصل از سبوس گیری ۴۰۰ هزار تن است افزود: قیمت خرید تضمینی گندم بالاتر از نرخ گندمی است که در اختیار آزادپزها قرار می گیرد و در واقع نانوایی های آزادپز هم همچنان از یارانه استفاده می کنند.

مهندس مهری با بیان اینکه تداوم خودکفایی در تولید گندم نیازمند ادامه خرید تضمینی گندم و پرداخت به موقع وجوه گندم خریداری شده به منظور افزایش انگیزه تولیدکننده است، اظهار کرد: با استفاده از ارقام بذری پربازده، مقاوم و مناسب با اقلیم استان می توان کمیت و کیفیت تولید را ارتقا داد.

مهندس مهری گفت: اگر یک سوم بذر مصرفی را به سمت بذر اصلاح شده سوق دهیم شاهد افزایش تولید و برداشت در سال‌های آینده خواهیم بود.

وی با بیان اینکه ۴۳۵ هزار هکتار در استان زیر کشت گندم می‌رود، خاطرنشان کرد: از این اراضی، بیش از ۸۰ درصد دیم است که تنها ۸۰ هزار هکتار از اراضی کشت گندم به‌صورت آبی است.

مهندس مهری، با اشاره به اینکه این حجم از خرید گندم ما را برای صادرات ترغیب می‌کند، ابراز داشت: برای خریداران شیر در استان یک هزارو ۱۱۲ میلیون ریال و برای صادر کنندگان سیب‌زمینی ۳ هزار و ۳۰۰ میلیون ریال یارانه پرداخت کرده‌ایم تا محصولات تولیدی کشاورزان با ارزش‌افزوده در بازار جهانی به فروش برسد.

وی با انتقاد از بالا بودن میزان دورریز نان تولیدی در استان، تصریح کرد: باید با افزایش کیفیت پخت نان و فرهنگ‌سازی اصلاح الگوی مصرف، این روند بهبود یابد.

مهندس مهری با اشاره به اینکه افزایش کیفیت محصولات دامی و کشاورزی برای توسعه صادرات از استان مورد تاکید است، گفت: با اخذ برخی استانداردها از سوی تولیدکنندگان، مشکلی در صادرات نداریم و برخی شایعات آلودگی غیر ارگانیک بودن را وارد کنندگان برای منافع شخصی مطرح می‌کنند که باید در این زمینه هوشیار بود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی انتقادهای صورت گرفته در خصوص عملکرد این سازمان در توزیع شکر را وارد نداست و گفت: هم اکنون در بازار شکر آرامش وجود دارد و همین عزیزانی که از ما انتقاد می کردند، ۴۰ هزار تن شکر دریافت کرده اند.

وی خاطرنشان کرد: قیمت شکر در بورس ۲۸۰۰ تومان است و هر چقدر واحدهای صنایع غذایی بخواهند می توانند شکر خریداری کنند و واحدهایی که توان خرید شکر از بورس ندارند، می توانند از طریق اتحادیه ها به طور دسته جمعی خریداری کنند.

مهندس مهری گفت: ما با ارائه شکر در بورس جلوی فساد و سوء استفاده در توزیع شکر را گرفتیم و معتقدیم هر چقدر عرضه شکر شفاف باشد از ایجاد زمینه فساد پیشگیری خواهد شد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی در خصوص جلوگیری از گسترش باغات در حوضه آبریز دریاچه ارومیه، گفت: قانون به ما اجازه نمی دهد که جلوی گسترش باغات را بگیریم، لازمه ایجاد باغ وجود آب است و هر جا آب کافی باشد سازمان آب مجوز ایجاد باغات را می دهد. وی افزود: تاکید ما در حوزه دریاچه ارومیه در حوزه ترویجی به اصلاح باغات و اصلاح الگوی کشت به محصولات پر بازده و کم آب بر است.

لینک کوتاه : http://www.daranews.ir/?p=18867

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.