به گزارش داراخبر، در این آیین “فرزین حقپرست” مدیرکل سابق میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری تکریم و به جای وی “مرتضی آبدار” به عنوان مدیرکل جدید این اداره معرفی شد.
مرتضی آبدار مدیرکل جدید میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجانشرقی در این آیین اظهار کرد: خدا را شاکرم که توفیق این فرصت را به من داد، تا بتوانم به عنوان کهنه سرباز کشور خدمت کنم.
وی با اشاره به اینکه سیاستهای کاری جدید در روزهای آتی اعلام میشود، گفت: در این راه از کمک و نقطهنظرات صاحبنظران استقبال خواهیم کرد.
وی افزود: کشور ما انقلاب خود به مدت ۳۸ سال در مقابل هجوم کشورهای متعددی ایستاد و فعل توانستن را با قدرت تمام صرف کرد.
آبدار بیان کرد: در گذشته ارتش و ابزار جنگی قدرت اصلی یک کشور محسوب میشد اما اکنون مواردی از جمله فرهنگ و هنر و تمدن قدرت یک کشور محسوب میشود.
وی گفت: ما باید در کنار پاسداری از ارزشهای دینی خود، ارزشهای ملی را نیز حفظ کنیم و همچنین با تعامل و همکاری یکدیگر استانمان را سرافراز کنیم.
وی با بیان اینکه ایران بدون نفت هم میتواند پیشرفت کند، خاطرنشان کرد: ما در سرزمینی هستیم که چه از نظر طبیعی و چه تاریخی در وفور نعمت قرار داریم و میتوانیم از این ظرفیتها استفاده کنیم.
فرزین حقپرست، مدری کل سابق میراث فرهنگی استان نیز در این مراسم اظهار کرد: با وجود تمامی مشکلاتی که در دوران مدیریتی بنده در اداره کل میراث، صنایع دستی و گردشگری وجود داشت توانستیم تا اینجا پیشرفت کنیم، خوشحال هستم که این مسئولیت سنگین از دوش من برداشته میشود، اما هرگز از وظیفهی خود در این مسیر شانه خالی نخواهم کرد.
وی ادامه داد: بنده در اولین روزهای مدیریتی خود با میلیاردها تومان بدهی مواجه بودم که به پرداخت آن همت کرده و به جای اینکه با ساخت و سازها چهره ی خود را شاخص کنم، بدهیهایی را پرداخت کردم که با شروع پروژههای عمرانی نقشی نمادین گرفته بود.
حقپرست خاطرنشان کرد: بنده در دوران مدیریتی خود نه تنها سعی در پرداخت بدهی پیمانکاران و کارگران کردم بله در خصوص کاهش هزینهها و صرفهجویی در هزینههای اداره کل نیز تلاش زیادی کرده و همچنین سعی کردم حداقل حقوق کارمندان این اداره کل را بهروز کنم.
وی گفت: از مسئولان درخواست میکنم که در خصوص حقوق و مزایای کارکنان اداره کل میراث فرهنگی که ۲۴ ساعته در تمامی حوزههای میراث فرهنگی تلاش میکنند و دچار چالشهای فراوانی هستند، توجه کنند.
وی تاکید کرد: پروژههای میدان ساعت، موزهی فرش، بلوک میارمیار، موزه قاجار، خیابان جمهوری اسلامی ایران، مقبره شاه حسین ولی و چند مورد دیگر، از جمله مواردی بودند که مردم تبریز بر روی این موارد حساس بوده و حتی بنده به خاطر این پروژهها چندینبار در دادگاه محاکمه شده و مدتها نیز در این خصوص چالش و درگیری داشتم.
وی افزود: عملکرد اداره کل میراث فرهنگی، در خصوص پروژههای ذکر شده شاید یکی از دلایلی باشد که بنده را از این مقام مرخص کرد، از اینرو باید بر روی این گزینهها با دقت بیشتری برخورد شود.
وی اظهار کرد: تشکیل تیم بسیار قوی در ایام نوروز و همچنین در تعطیلات تابستانی، برگزاری جشنوارههای متعدد در داخل و خارج کشور راهاندازی دفتر فنی، متمرکز کردن آن و همچنین اقداماتی در خصوص کاهش بروکراسی اداری از جمله مواردی بود که در خصوص جلوگیری از هدر رفت بیتالمال در این اداره انجام شد و همچنین تکریم ارباب رجوع، نیز در راستای ارتقای رفتارهای انسانی و اسلامی که اساس فرهنگ را تشکیل میدهد، در این اداره کل انجام شده است.
مدیرکل سابق میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان آذربایجانشرقی، یادآور شد: بنده در طول مدیریت خود به این مسئله مبادرت ورزیدم که همهی برنامهها و اقدامات باید پیوست علمی داشته باشد ؛ چراکه انسان باید در خصوص کاری باید ابندا در مورد آن فکر بکند و بعد انجام دهد.
وی افزود: افرادی بودند که خطاب به ما میگفتند، اداره کل میراث فرهنگی، دانشگاه نیست و اجرایی کار کنید؛ در صورتی که تمامی برنامهها باید علمی بوده و بر اساس تفکر و برنامهریزی پیاده شود.
وی با اشاره به اقدامات دولت سابق، تاکید کرد: نباید اشتباهات دولت قبلی را تکرار کنیم، چرا که در دولت گذشته هزاران ساخت و ساز بدون مطالعه و فکر،انجام و باعث ضربه زدن به بیتالمال شد.
این مسئول خاطرنشان کرد: اعتبارات این اداره کل محدود است، و کارهایی که انجام میدهیم باید بادقت باشد، چرا که برنامههای میراث فرهنگی مانند جراحی مغز سخت بوده و نیازمند دقت و ظرافت خاصی است.
وی گفت: در زمانی که کشورهای تازه به دوران رسیده، با سرقت اشیاء تاریخی ما سعی در ساختن هویت و قدمت برای خودشان هستند، در این حال ما خودمان هویت و داشتههایمان را نابود میکنیم.
وی در پایان سخنان خود از تمامی همکاران و سازمانهایی که در مسیر مدیریت اداره کل میراث فرهنگی، وی را همراهی کرده بودن، قدردانی کرد.