مساجد بهترین بستر برای فعالیتهای فرهنگی و هنری است
به گزارش داراخبر،حجتالاسلام والمسلمین سیدمحمدعلی آلهاشم در آئین تجلیل از برگزیدگان محافل و رویدادهای قرآنی کانونهای فرهنگی هنری مساجد آذربایجان شرقی و افتتاحیه مرحله استانی شانزدهمین جشنواره قرآنی مدهامتان و آغاز رسمی فعالیت پایگاه های قرآنی، اظهار کرد: مساجد باید پایگاههای تقویت و ارتقای باورها و اعتقادات دینی آحاد جامعه باشند. امام جمعه تبریز با
به گزارش داراخبر،حجتالاسلام والمسلمین سیدمحمدعلی آلهاشم در آئین تجلیل از برگزیدگان محافل و رویدادهای قرآنی کانونهای فرهنگی هنری مساجد آذربایجان شرقی و افتتاحیه مرحله استانی شانزدهمین جشنواره قرآنی مدهامتان و آغاز رسمی فعالیت پایگاه های قرآنی، اظهار کرد: مساجد باید پایگاههای تقویت و ارتقای باورها و اعتقادات دینی آحاد جامعه باشند.
امام جمعه تبریز با اشاره به اینکه مسجد از دیرباز پایگاه امور اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و حتی اقتصادی بوده است، خاطرنشان کرد: در دوران کنونی نیز مساجد بهترین بستر برای انجام فعالیتها و برنامههای فرهنگی و دینی بوده و کانونهای فرهنگی هنری مساجد به تبعیت از فرمایش مقام معظم رهبری یکی از نهادهای مردمی فعال و موثر در این حوزه هستند.
وی افزود: مساجد در کاهش آسیبهای اجتماعی نقش فعال وموثری داشتهاند، در این راستا نقش و تکلیف کانونهای فرهنگی هنری سنگینتر است و متولیان این مراکز باید بتوانند به دور از موازیکاری و با همافزایی و تعامل با دیگر ارگانها و نهادها عملکرد مؤثری داشته باشند.
امام جمعه تبریز ادامه داد: کانونهای مساجد باید بتوانند نیروهای انقلابی همچون شهید سردار سلیمانی در دل همین مساجد تربیت کنند، هنر یک مسجدی جذب جوانان و نوجوانان به مساجد و تربیت صحیح منتظران واقعی ظهور است.
آلهاشم با تاکید بر اینکه طرح و تدوین بستههای فعالیت قرآنی میتواند یکی از عوامل جذب به مساجد و انس هر چه بیشتر با فعالیتهای قرآنی باشد، گفت: پایگاههای قرآنی مساجد باید بتوانند با احیای فعالیتهای قرآنی زیرساختهای لازم برای ایجاد جذابیت و افزایش رغبت برای خواندن قرآن و حفظ آیات الهی را فراهم کنند.
وی تشریح کرد: استمرار در فعالیت پایگاههای قرآنی مساجد را نیازمند تعامل و تقسیم کاری بین متولیان مسجدی و بهره گیری از ظرفیت همه مراکز مستقر در مسجد کرده و علاوه بر تربیت نیروهای قرآنی، حافظان و قاریان در کانون های مساجد؛ میزان تعهد قلبی و عملی به آموزههای قرانی نیز باید مورد توجه جدی قرار دارد.
آل هاشم در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه فعالیت ستاد کانون های فرهنگی هنری مساجد استان طی ماههای گذشته چشمگیر بوده است، افزود: انجام فعالیتهای فرهنگی هنری در مساجد و استفاده از ابزارها و عناصر جذاب هنری مانند شعر، داستان، سرود، نمایش، نقاشی و دیگر رشتههای هنری باعث رغبت هرچه بیشتر برای حضور جوانان و نوجوانان در مساجد می شود.
نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی خاطرنشان کرد: کانونهای فرهنگی هنری مساجد باید بتوانند علاوه بر فعالیتهای قرآنی؛ در تمامی رشتههای هنری و حتی علمی حرفی برای گفتن داشته باشند تا بتوانند نیاز روز کودکان، نوجوانان و جوانان در بطن مساجد را برطرف کنند.
مرتضی شفیعی نیز در این مراسم با تأکید بر احیای کارگرد و نقش حقیقی مساجد، اظهار کرد: اولویت جدی و فوری ستاد استانی، جذب کودکان و نوجوانان به مساجد با بهرهمندی از جاذبههای فرهنگی و هنری است.
وی با بیان اینکه خلاقیت و ابتکار عمل مطابق با اقتضائات روز جامعه لازمه جذب مخاطبان کودک و نوجوان به مساجد است، خاطرنشان کرد: بدون شناخت مخاطب نوجوان و جوان نمی توان؛ در احیای کارکرد بهروز مساجد قدم برداشت، در این راستا ستاد فهما استان به دنبال ارایه آموزشهای تخصصی و کارآمد است.
شفیعی عنوان کرد: برگزاری مسابقه تصویرگری قصههای قرآنی ویژه کودکان و نوجوانان دهه نودی، حضور چشمگیر قاریان و حافظان نونهال، کودک، جوان و نوجوان در محافل قرآنی ماه مبارک رمضان، برگزاری مسابقه سخنوری و قصهگویی و استعدادیابی از نونهالان و همچنین اهتمام جدی در برگزاری پرشور شانزدهمین دوره جشنواره قرآنی مدهامتان را از دیگر برنامههای ستاد طی ماههای گذشته است
مدیر ستاد کانونهای فرهنگی هنری مساجد آذربایجان شرقی خاطرنشان کرد: بخشی از این برنامهها به همت ستاد استان و بخشی دیگر در راستای تحقق سیاست برونسپاری و مردمیسازی فعالیت ها، از سوی کانونهای فرهنگی هنری شهری و روستایی تحت پوشش اجرا شد که همین روند در دیگر برنامه ها نیز پیگیری خواهد شد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود از برگزاری دوره آموزشی مدیریت فرهنگی ویژه مدیر مسئولان کانونهای فرهنگی هنری استان با سرفصل های کاربردی و موضوعات راهبردی خبر داد و گفت: این دوره آموزشی خرداد ماه و پیش از شروع اوقات فراغت دانش آموزان اجرایی خواهد شد.
شفیعی ادامه داد: برگزاری سمینار اشتراکی با موضوع بیان ابتکارات و نوآوریهای جدید مدیران مسئول کانونها در جذب کودکان و نوجوانان به مساجد نیز از دیگر برنامههای پیش بینی شده است که منجر به شکلگیری شبکهای منسجم در تبادل اطلاعات و تجربیات موفق خواهد بود.
در پایان این مراسم ضمن رونمایی از پوستر شانزدهمین دوره مسابقات قرآنی مدهامتان؛ از برگزیدگان مسابقه کشوری تصویرگری قصه های قرآنی، مسابقه قصهگویی و سخنوری و همچنین فعالان برگزیده محافل و رویدادهای قرآنی کانون های فرهنگی هنری مساجد آذربایجان شرقی تجلیل به عمل آمد.
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰