به گزارش داراخبر،احد فلاحی مدیر عامل سازمان آرامستان های شهرداری تبریز است در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه حدود یک سال از تصدی شما در مجموعه آرامستان های شهرداری تبریز می گذرد، چه کار خاصی در طرح ها و زیر ساخت ها به خصوص در حوزه فرهنگی در مجموعه آرامستان ها و در راس آن وادی رحمت اتفاق افتاده است؟، اظهارداشت: ما یک سری چشم انداز تعریف کرده ایم که بخشی از آنها در کوتاه مدت و بخشی در بلند مدت جواب خواهد داد.
وی با بیان اینکه در زمینه هایی از قبیل عمرانی، فرهنگی، خدماتی، اجتماعی و… فعالیت خوبی داشتهایم، خاطرنشان کرد: در بحثهای عمرانی، مسیرگشایی ورودی گلزار شهدا را انجام دادهایم تا رفت و آمد زائرین سهل تر شود که این امر باعث کاهش ترافیک در ایام رغایب بود، یا در بحث تعریض جاده با توجه به این که عدم امکان تغییرات در جداول میانی (به علت وجود ۴۰۰۰ اصله درخت)، از کناره های جاده، باند کندرو ساختیم که بخش مربوط به باند رفت آن تا پایان امسال کامل می شود و ترافیک منطقه را کاهش خواهد داد.
فلاحی با در خصوص حذف تردد از وادی رحمت به شهرک اندیشه، اذعان داشت: از سوی دیگر با هماهنگی انجام شده با معاونت استانداری (در خصوص اتوبان تبریز- سهند) امیدواریم هر چه سریعتر رَمپ شهرک اندیشه مسیرگشایی شود تا تردد از وادی رحمت به شهرک اندیشه حذف شود، با باز شدن آن رمپ، جاده وادی رحمت به جادهای اختصاصی تبدیل خواهد شد که مزیت های خاص خود را خواهد داشت و بعد از آن در خصوص اِلِمان ها و سردرب و نظارت و خدمات بیشتر و بهتر می توان بحث کرد.
مدیر عامل سازمان آرامستان های شهرداری تبریز با اشاره به ایجاد پارکینگی به مساحت ۵۱ هزار متر در وادی رحمت، تصریح کرد، ساخت این پارکیک تا کنون ۶۵ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است، ضمن آن که جایگاه مراسمات سازمان ایجاد شده که در دهه محرم افتتاح شد و حدود ۱۰هزار متر مربع وسعت دارد و برای مراسمات مختلف مثل هفته دفاع مقدس، برگزاری نمایشگاه، روز ارتش و… قابلیت استفاده دارد.
وی افزود: پروژه مسقفسازی «قطعه صدّیقین» که مدفن بزرگوارنی همچون استاد عابد و مراجع تقلیدی مثل آیت اله مولانا، شعرا، ادبا و روحانیت معظم است، را طراحی مجدد کردهایم. در کنار آن، «قطعه جنّتالرضا» را به مرحومین حادثه قطار تبریز – مشهد اختصاص دادهایم. همچنین طی جلساتی که با سپاه عاشورا و سازمان بسیج شهرداری داشتیهایم، مقرر شده تمامی یادوارهها و همایشها در حسینیه اعظم شهدای وادی رحمت برگزار شود تا در کنار کتابخانه تازه تاسیس تخصصی شهدا، شاهد ایجاد یک مرکز فرهنگی باشیم.
و همچنین خاطرنشان کرد: علاوه بر این، در کمیسیون ماده ۵ استانداری در خصوص طرح توسعه فاز دوم وادی رحمت هم مصوباتی تحقق یافته است که در حال بررسی کارهای کارشناسی آن هستیم و با ابلاغ آن، از ورودی اتوبان کسایی به طرف وادی رحمت کاربری آرامستان خواهد بود.
فلاحی در جواب سوال خبرنگار منبی بر اینکه طرح توسعه چند فاز دارد؟ گنجایش آن چقدر است؟ بحث آرامستانی جدید برای تبریز هم مطرح است؟، اظهارداشت: این طرح دو فاز دارد که فاز اول را در حال انجام هستیم و فاز دوم هم به محض ابلاغ انجام خواهد شد. گنجایش فاز دوم حدودا تا سی – چهل سال دفن تخمین زده می شود. علاوه بر آن در شورای عالی شهرسازی تهران تصویب شده تا آرامستان جدیدی در شمال شهر تبریز ساخته شود که متراژ اولیه آن حدود ۵۰۰ هکتار بوده و امکان افزایش به ۱۰۰۰ هکتار هم پیش بینی شده است و به محض ابلاغ از تهران کارهای آن را هم شروع خواهیم کرد.
مدیر عامل سازمان آرامستان های شهرداری تبریز با اشاره به اقدامات انجام شده در خصوص قبور مطهر شهدا و انجام یکسان سازی قبور، تاکید کرد: برای فاز دوم مسقفسازی گلزار شهدای وادی رحمت، توسط شهرداری منطقه دو، مبلغ سهمیلیارد تومان به پروژه تزریق شده و البته فاز اول در برج پنجم امسال تحویل بنیاد شهید شده است.
وی با اشاره به وجود انتقادات نسبت به یکسان سازی قبور شهدا، عنوان کرد: با توجه به این که در گذشته انتقاداتی نسبت به فاز یک یکسانسازی قبور شهدا مطرح بود، ما جلساتی با بنیاد شهید برگزار نموده و با توجه به مصوبه هیئت مدیرهمان تصمیم گرفتیم که در فاز دوم، کاری به طراحی و ساماندهی قبور مطهر شهدا نداشته باشیم. ما در فاز دوم فقط کارهای عمرانی پروژه و مسقفسازی را انجام خواهیم داد، بقیه کارها از جمله طراحی و ساماندهی با بنیاد شهید خواهد بود. البته با بنیاد شهید هم صحبت کردهایم تا دغدغه اهالی فرهنگ و رسانه را هم تامین و لحاظ کنند تا در کنار یکسانسازی، نظر این عزیزان هم جلب شود.
فلاحی با بیان اینکه قضیه یکسانسازی قبور مطهر شهدا و نقدهای وارد به آن مربوط به دیروز و امروز نیست و سابقه ای بالغ بر یک دهه دارد، تشریح کرد: این قضیه ربطی هم به این دولت و آن دولت ندارد. صرفا هم تبریز را شامل نمیشود و بلکه تهران و اصفهان شاهد اعتراضات بیشتری بودهایم و طرح و اعتراضات بعد از آن فراز و نشیب طولانی داشته است. اصرار و سماجت دست اندرکاران مشکوک است! الان میگویید صرفا کارهای عمرانی پروژه باشماست. به هر حال کار عمرانی الزامات خاص خود را دارد، نمیشود که آن همه سنگ نوشته، حجله، پرچم و… را یک دفعه ندید!
وی در خصوص سوال خبرنگار مبنی بر اینکه طرح عمرانی شما چیست؟ چرا طرح مکتوبی منتشر نمیکنید؟ در هیچ کجای دنیا میراث فرهنگی را بیبرنامه جلو نمیبرند تا ببینیم بعدا چه میشود؟، گفت: متولی این مسئله بنیاد شهید است، ما فقط در حد اجرای کارهای عمرانی پیش میرویم، نظر شهردار اسبق هم این بود که ما فقط تامین اعتبار پروژه را بکنیم که وظیفهمان است. ولی برای این که از هرگونه تهمت و شائبهای دور باشیم ما میگوییم این رسالت را خود بنیاد شهید متقبل شود. خود بیناد شهید بیاید صاحبان فکر را جمع کند، فراخوان بدهد و به جمعبندی برسند.
فلاحی در جواب سوال خبرنگار مبنی بر اینکه اعتراض اصحاب فرهنگی و فعالین ادبیات دفاع مقدس هم وارد است و هم تولید اثر و محتوا شده است. شما این نقدها را دیده اید؟، افزود: بله من نقدها را خواندهام و تا آنجا که به ما مربوط است ما نقدها را هم می پذیریم. ولی آنگونه که عرض کردم رسالت اصلی با بنیاد شهید است.
وی در پاسخ به سوال، اگر فردا و بعد از مسقفسازی، بنیاد شهید بیاید و بخواهد کمافیالسابق یکسانسازی بکند و حجلهها را جمعآوری کند و پرچمها را بردارد، واکنش شما چه خواهد بود؟، گفت: بالاخره آن یادگارها باید به نوعی حفظ شوند، میراث شهدا باید حفظ شوند.
مدیر عامل سازمان آرامستان های شهرداری تبریز با انتقاد از فاز یک قبور مطهر شهدا، تاکید کرد: خوب بود که در کنار یکسانسازی، آن یادگارها هم حفظ میشد. من با ظاهر قضیه کاری ندارم، اما این طور نباید بشود که چون یکسانسازی خواهد بود، همه یادگاریهای آن عزیزان را در گونی بریزیم و ندانیم که به کجا بردهایم.
وی افزود: بحث اصلی این است که به هر حال مالکیت معنوی آثار شهدا، با جمهوری اسلامی است. ما مستندات زیادی از قبیل فیلم، عکس، یادداشت، مقاله و گفتگو داریم که نقد جدّی بر کیفیت فعلی یکسانسازی قبور شهدا در سراسر کشور وارد است. بحث سیاسی نداریم و اتفاقا یک نگرانی فرهنگی از تخریب آثار شهدا داریم. متولیان میگویند که خانواده شهدا موافق این امر هستند، اما شواهد، مستندات و مصاحبههای ما با خانواده شهدا حاکی از آنست که این طور نیست. در سوی دیگر متولیان امر در موضع مقابله بر میآیند، یعنی قبور مطهر را تعمیر و بازسازی نمیکنند تا سنگ قبرها بشکند، حجلهها خراب شود و بعد اقدام به یکسانسازی به شیوه خودشان بکنند.
فلاحی در خصوص پیشنهاد برای حل این موضوع و رضایت خانواده معظم شهدا، تصریح کرد: من به شخصه فردی انتقاد پذیر هستم و یقین دارم که انتقاد باعث پیشرفت میشود. در این موضوع، هم با بنیاد شهید تبریز و هم با بنیاد شهید استان صحبت کرده و گفتهام که چرا ما نمیخواهیم نقد و سخن منتقدین را بشنویم؟ منتقدین را دعوت کنیم و ببینیم حرف حسابشان چیست؟ دلیلی نمیشود که چون منتقدین تشکل رسمی نیستند حرفشان را نشونیم! نمیشود که بگوییم چون حاکمیت با من است هر چه من میگویم باید بشود! این حرف صحیح نیست.
وی در پایان یاداور شد: ما در مقابل تمام افکار عمومی پاسخگو هستیم. باید حرف همه را بشنویم. افکار عمومی به منزله خوراک حرکت و پیشرفت ماست. شهدا که عزیز دل ما هستند و شکی نیست، ما حتی در مقابل خانواده افراد اعدامی هم رسالت و تعهد داریم! باید فضای آرامی برای آنها هم فراهم کنیم تا بیایند و با عزیزانشان خلوت کنند. تا در این مسئولیت هستیم باید منشا خیر باشیم. همیشه که در مسئولیت باقی نخواهیم ماند. این قطار با سرعت در حال حرکت است هرکسی تعلل کند خودش از ادامه مسیر می ماند.