• امروز : چهارشنبه - ۲ فروردین - ۱۴۰۲
0

گسترش همکاری های ایران و آلمان برای صیانت از میراث فرهنگی ایرانی و اسلامی تبریز

  • کد خبر : 18887
  • 12 آبان 1395 - 12:15
گسترش همکاری های ایران و آلمان برای صیانت از میراث فرهنگی ایرانی و اسلامی تبریز

داراخبر: مدیر کل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی گسترش همکاری های بین المللی در فضای پس از برجام، و بهره گرفتن از ظرفیت های ملی و بین المللی در صیانت از میراث فرهنگی ایرانی و اسلامی موجود در تبریز را امری مهم بر شمرد.

به گزارش داراخبر، مرتضی آبدار در مراسم افتتاح نخستین سمپوزیوم بین المللی باستان سنجی ایران و آلمان در دانشگاه هنر اسلامی تبریز گفت: میراث فرهنگی آذربایجان شرقی و تبریز دارای نه صرفا ارزش های ملی بلکه فراملی و جهانی است.

وی با اشاره به غنای مواریث فرهنگی ایرانی و جهان تشیع در تبریز، حفظ و صیانت از این مواریث ارزشمند را در گرو همدلی و همکاری همه مسئولان و استادان کشور و بهره گیری از دانش متخصصین بین المللی حوزه میراث فرهنگی دانست.

وی تاکید کرد: تبریز به لحاظ زیرساختها و پتانسیلهای متنوعی که دارد از طرف سازمان همکاری اسلامی به عنوان پایتخت گردشگری جهان اسلام در سال ۲۰۱۸ انتخاب شده است. از این رو یکی از مهمترین برنامه های راهبردی اداره کل میراث فرهنگی و صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی دستیابی به اهداف تبریز ۲۰۱۸ در حوزه مرمت و احیای میراث فرهنگی است.

مدیر کل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری استان آذربایجان شرقی گفت:  دانشگاه هنر اسلامی تبریز به لحاظ زیرساخت های توسعه یافتۀ آکادمیک، اکنون قطب علوم باستان سنجی کشور شده است و امروزه این دانشگاه با برخورداری از مرکز منحصر به فرد تحقیقات مرمتی، یکی از مراکز مهم علوم مرمتی و حفاظتی ایران است و همچنین در حوزه آکادمیک به عنوان همکار ادارۀ کل میراث فرهنگی و صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی حضوری فعال دارد.

وی با اشاره به قدمت حضور فناوری کشور آلمان و استفاده از این فناوری در آذربایجان و تبریز افزود: گسترش همکاری های بین المللی در فضای پس از برجام یکی از سیاست های کلان و راهبردی دولت تدبیر و امید است، که در این میان آلمان به عنوان یکی از شرکای راهبردی ایران در عرصۀ روابط بین الملل، جایگاهی ممتاز در حوزه های کاری مشترک دارد.

آبدار استفاده از ظرفیتهای دانشمندان مؤسسۀ باستان شناسی آلمان، در حفظ و صیانت، مرمت و نگهداری روشمند و علمی بافت تاریخی و آثار باستانی تبریز و بناهای با ارزش جهانی مانند بازار تبریز، مسجد کبود، ارگ علیشاه، ربع رشیدی را ضروری دانست.

گفتنی است نخستین سمپوزیوم بین المللی باستان سنجی ایران و آلمان ۱۱ الی ۱۴ آبان در دانشگاه هنر اسلامی تبریز در حال برگزاری است.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

لینک کوتاه : http://www.daranews.ir/?p=18887

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.