یادمان شهدای گمنام در تپه شهدا مرند ساخته می شود

به گزارش دارانیوز، سید رضا هاشمی شهردار مرند در جلسه کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر با اشاره به دفن سه شهید گمنام در تپه شهداء اظهار داشت: احداث یادمان شهداء و ساماندهی قبور این شهدای والامقام در دست اقدام است. شهردار مرند ساخت یادمان شهدای گمنام را در راستای نشر فرهنگ دفاع مقدس
به گزارش دارانیوز، سید رضا هاشمی شهردار مرند در جلسه کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر با اشاره به دفن سه شهید گمنام در تپه شهداء اظهار داشت: احداث یادمان شهداء و ساماندهی قبور این شهدای والامقام در دست اقدام است.
شهردار مرند ساخت یادمان شهدای گمنام را در راستای نشر فرهنگ دفاع مقدس و ایثار دانست و افزود: ایجاد مکانی برای زیارتگاه عاشقان و تبیین فرهنگ شهادت ضروری است.
هاشمی تصریح کرد: طرح معماری یادمان شهدای گمنام توسط کارشناسان و معماران ارائه و قرار است این طرح بر مزار مطهر شهدای گمنام عملیاتی شود.
وی افزود: گاهی اوقات غفلت هایی در پاسداشت شهدا صورت گرفته است، لذا یکی از اهداف شورا وشهرداری ترویج فرهنگ ایثار، فداکاری و ارج نهادن به ایثارگری شهدا در سال جاری است.
هاشمی تصریح کرد: بنای یادمان شهدای گمنام مرند با اعتباری بالغ بر ۲۰۰ میلیون تومان به زودی در تپه شهدا محل دفن سه شهید گمنام احداث خواهد شد .
مبانی فکری فرم و رنگ بکار رفته در طراحی مجموعه یادمان شهدای گمنام
در ابتدای ستون استفاده از رنگ سرخ نشان دهنده نقطه عطف عروج یا همان نایل شدن به درجه رفیع شهادت است و ادامه ی کشیدگی ستون معرف معراج شهدا ودرپایان انتهای ستونها و رسیدن به رنگ آبی لاجوردی نشان از رسیدن شهیدان به گنبد مینای آسمان و آرام گرفتن در کنار پروردگارشان است.شکل ستون و سادگی آن نیز معرف گمنامی این شهیدان است.به طوریکه عدم گویا بودن احجام اصلی یادمان نشان از گمنامی شهیدان می باشد.
دلایل استفاده از طرح ستون: ستون نماد اوج ایستادگی،مقاومت،صلابت و اقتدار می باشد.
– مقطع ستون به صورت چهار وجهی یا مربع می باشد که چهار وجهی در معماری از حیث توان ایستادگی در برابر نیروهای بیرونی از همه جهات مستحکم ترین مجسمات است.
– حجم ستون مکعبی شکل است و در احجام مکعب ایستا ترین و بی جنبش ترین شکل هاست.از طرفی شش ضلعی نخستین شکل کامل است.اردلان عدد ۶ در عالم کبیر را متناظر با جسم و شش جهت اصلی بالا ، پایین ، جلو، پشت ، راست، چپ دانسته و در عالم صغیر با شش قوه حرکت در جهات ششگان می داند.
کعبه مظهر عالی مکعب در معماری است.وقتی از امام صادق (ع) دلیل مکعبی بودن کعبه را پرسیدند ایشان در جواب چنین پاسخ دادند:زیرا محاذی و برابر بیت المعمور(بر طبق روایات بیت معمور خانه ای است در آسمان که محل زیارت ملایکه است) است و آن چهار گوش می باشد. بیت المعمور مربع است زیرا برابر عرش است که مربع می باشد و چرا عرش مربع است؛زیرا کلماتی که بنای اسلام بر آن نهاده شده چهار کلمه است ،عبارتند از:سبحان الله و الحمد الله و لا اله الا الله و الله اکبر.که این چهار کلمه تسبیحات اربعه نام گرفته اند.
همچنین علامه طباطبایی درباره دلیل مادی بنای کعبه به شکل چهار گوش می فرمایند: کعبه تقریبا ساختمانى به صورت مربع بنا شده که هر ضلع آن به سمت یکى از جهات چهارگانه: شمال، جنوب، مشرق و مغرب بوده و بدین جهت اینطور بنا شده که بادها هر قدر هم که شدید باشد، بارسیدن به آن شکسته شود و نتواند آن را خراب کند.
دلایل استفاده از رنگ طلایی :
وقتى سابقه استفاده از فلزات را در تزیینات معماری اسلامى-ایرانی پى مى گیریم، بیشترین استفاده را از طلا و نقره می یابیم. گنبدطلا، ایوان طلا، گلدسته هاى طلا، درب هاى طلا و نقره، و ضریح هاى نقره ى بقاع متبرکه.از طرفی در مبانى نظرى هنر و معمارى اسلامى، طلا به مفهوم نور جامد است و بر اساس روایات اهل بیت،قصر های بهشتی از خشت های طلا ساخته شده اند، لذا معماران در جایى که قلب انسان را در کانون انوار قدسى تعریف می کنند، طلا را به عنصر اصلى تزیینات معمارى بدل مى نمایند.رنگ طلایی از طیف زرد جذاب و مسرت بخش از بقیه رنگ ها زودتر دیده می شودو به دلیل نور زیادی که منعکس می کند، بیشتر از بقیه رنگ ها برای جلب توجه استفاده می شود.به طور کلی رنگ طلایی که مخلوط نارنجی و زرد است، گرم و درخشان است و با عرفان، الوهیت و تقدس پیوند دارد؛ همان طور که گنبدهای حرم ائمه زرد طلایی است.
علت اتصال ستون ها به یکدیگر توسط ریسمان:
چنگ زدن واقعی به ریسمان الهی از والاترین مسیر یا همان شهادت ودر نهایت رسیدن به ذات و سرچشمه حقیقت و خداوند است. “و اعتصموا بحبل الله جمیعا و لا تفرقوا”
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰