تاریخ انتشار : دوشنبه 24 آذر 1393 - 21:31
کد خبر : 3821

از تهدید شورای رقابت توسط خودروسازان تا وعده حذف مونتاژی که معلوم نیست کی عملی شود

از تهدید شورای رقابت توسط خودروسازان تا وعده حذف مونتاژی که معلوم نیست کی عملی شود

به گزارش دارانیوز:طی سال های گذشته قیمت خودرو با فراز و نشیب های بسیاری روبرو شده است  اما اوج نا آرامی قیمت ها در دو سال گذشته رخ داده و قیمت ها به صورت نجومی افزایش یافته وبه نوعی اقبال مردم نسبت به خرید خودرو را کم کرده است ، چندین ماه است که بازار

به گزارش دارانیوز:طی سال های گذشته قیمت خودرو با فراز و نشیب های بسیاری روبرو شده است  اما اوج نا آرامی قیمت ها در دو سال گذشته رخ داده و قیمت ها به صورت نجومی افزایش یافته وبه نوعی اقبال مردم نسبت به خرید خودرو را کم کرده است ، چندین ماه است که بازار خودرو رکود را تجربه می کند و در آن جوی آرام حاکم شده و خودروسازان نیز حاضر نیستند از خواسته های خود کم کنند.

بعد از اینکه شورای رقابت تیر ماه سال ۹۳  قیمت جدید خودروها را اعلام کرد، مردم نسبت به این قیمتها واکنش نشان دادند و ورود رئیس جمهور به این وضعیت را خواستار شدند، البته حسن روحانی نیز از افزایش قیمت خودروها اظهار گلایه کرد. در این خصوص سخنگوی دولت اعلام کرد: هیأت وزیران و رئیس جمهور مراتب تکدر خود را نسبت به افزایش قیمت خودرو اعلام کردند و امیدواریم بررسی مجدد نسبت به قیمت خودرو صورت گیرد، این قیمت برای دولت پذیرفتنی نیست.

مراتب تکدر رئیس جمهور نیز عاملی نشد تا خودروسازان قیمت ها را کاهش دهند و به این وضعیت ادامه دادند،شورای رقابت چندین بار قیمت ها را بازنگری کرد و با  خودرو سازان جلسه تشکیل داد اما این جلسات هیچگونه نتیجه ای را دربرنداشت، به نظر می رسد ماهیت شورای رقابت به گونه ای محو شده است ،این در حالی است که کارشناسان و برخی صنعت گران بر این اعتقاد هستند که شورای رقابت از زمان تشکیل خود نه تنها کار مفیدی انجام نداده است بلکه عملکرد ضد رقابتی نیز داشته است.

بر همین اساس بعد از کشمکش های فراوان بین این دو نهاد در روزهای گذشته جلسه ای دیگر برای تعیین قیمت برخی خودروها تشکیل شد که نتیجه جلسه به تهدید شورای رقابت از طرف خودروسازان انجامید.در همین حال معاون بازاریابی و فروش ایران خودرو در جلسه شورای رقابت در خصوص قیمت خودروی دنا که از سوی این شورا تعیین شد، گفت: این قیمت مورد اعتراض ایران خودرو است و بزودی اعتراض خود را به شورای رقابت اعلام خواهیم کرد.

عبدالله بابایی سپس درخواست گروه صنعتی ایران خودرو را تجدیدنظر بر روی قیمت اعلامی از سوی شورای رقابت دانست، درخواستی که به نظر می رسد از سوی شورای رقابت رد شود.وی همچنین موضوع دیگری را مطرح ساخت و از احتمال توقف تولید دنا خبر داد.

بابایی تصریح کرد: به هیچ عنوان دنا را با قیمت مصوب شورای رقابت عرضه نمی کنیم و حتی اگر موضوع حل نشود، احتمال توقف تولید دنا نیز وجود دارد.

از طرفی خودروهای داخلی نسبت به هزینه ای که مردم پرداخت می کنند کیفیت مناسبی ندارند،این در حالی است که فضا نیز اجازه ورود خودروهای خارجی و همچنین رقابت داخلی  را نمی دهد، باید به این نکته توجه کرد به علت اینکه بیشتر صنایع ایران مستقیم و یا غیر مستقیم با صنعت خودرو سازی درگیر هستند اگر صنعت خودروسازی رها شود و به واردات فکر کنیم این صنعت عظیم آسیب جدی می بیند و هزاران نفر شغل خود را از دست می دهند، به همین دلیل دولتها و خودروسازان در سالهای گذشته  تنها به سیاست مونتاژ کاری ادامه داده اند و اهمیتی را در جهت پیشرفت خودرو سازی نداده اند.

البته به نظر می رسد دولت یازدهم نمی خواهد به این رویه ادامه دهد و به فکر اصلاحات است ، آنگونه که روز گذشته نعمت زاده  وزیر صنعت ، معدن وتجارت در نشست شورای مشورتی صنعت خودرو مطرح کرد: امروزه با توجه به توان بالای مهندسی و طراحی انواع خودرو و قطعات آن در داخل کشور باید واژه مونتاژکاری (سی کی دی) را از فرهنگ خودرو سازی برای همیشه برداریم.

وی افزود:‌ برای رسیدن به عمق هدف ساخت خودروهای جدید باید خودروسازان و قطعه سازان در سال اول ۴۰ ، سال دوم ۵۰ و سال سوم ۶۰ درصد از توان داخلی کشور  استفاده کنند.

نعمت زاده با بیان این که در صنعت خودرو و قطعه سازی کشور تدوین برنامه اجرایی زمانبندی شده مورد نیاز است، افزود: با این تحول صنعت خودرو می تواند ضمن ایجاد ارزش افزوده بالا ، اشتغال قابل ملاحظه ای را برای جوانان به ویژه دانش آموختگان این رشته تحصیلی به وجود آورد. نعمت زاده به قطعه سازان کشور توصیه کرد، در فکر تولید مشترک با قطعه سازان به روز دنیا باشند.

باید دید گره کوری که در صنعت خودروسازی ایران افتاده است چگونه و به دست چه کسانی باز خواهد شد، آیا می توان آینده ای درخشان همراه با پیشرفت را برای خودروسازی ایران در نظر گرفت یا نه؟ از طرفی دیگر به نظر می رسد که مدیران صنایع خودروسازی به این باور رسیده اند که مردم چاره ای جز خرید آنچه که آنها تولید می کنند ندارند و بدین سبب تلاشی در جهت ارتقای سطح کیفی  و همچنین کاهش قیمت ها در خودروهای تولیدی نمی کنند و تنها روی خواسته های خود پافشاری می کنند و مطمئنا این نوع رفتارها  و افکار به ضرر مردم تمام خواهد شد و خودروسازان آسیب جدی نخواهند دید.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.