تاریخ انتشار : پنجشنبه 1 تیر 1396 - 15:55
کد خبر : 22103

اهتمام ویژه ی شهرداری تبریز در توسعه و تکمیل اماکن تاریخی گردشگری

اهتمام ویژه ی شهرداری تبریز در توسعه و تکمیل اماکن تاریخی گردشگری

داراخبر: انتخاب کلان شهر تبریز به عنوان شهر نمونه گردشگری جهان اسلام در سال ۲۰۱۸ و به دنبال این مسئله ضرورت آماده سازی شهر برای استقبال از میهمانان در شان تبریز، موضوعی است که در چند سال اخیر توجه مسئولین شهری تبریز را به خود مشغول کرده و اجرای آن جزو برنامه های اصلی شان شده است.

به گزارش داراخبر، زیرساخت های گردشگری یکی از موارد است که شهرداری تبریز از همان اوایل انتخاب تبریز به عنوان پایتخت گردشگری در سال ۲۰۱۸  اهتمام ویژه ی در جهت توسعه و تکمیل اماکنی که نیاز به بهسازی و یا گسترش داشتند، نشان داد.

هر چند اداره امور اماکن فرهنگی تاریخی شهر بر عهده سایر نهادهای متولی این امر است نباید از حق گذشت که مدیریت شهری تبریز با ورود به موضوع توسعه و احیای این اماکن، سنت حسنه ای را در شرایط کمبود امکانات دستگاه های متولی فرهنگی و گردشگری بنیان گذاشت که به عقیده صاحب نظران می تواند گام بزرگی در حفظ و نگهداری از داشته های میراثی کهن شهر تبریز باشد.

طی سال های اخیر کمتر پروژه ی عمرانی در اماکن و ابنیه ی تاریخی در شهر را می بینیم که شهرداری تبریز خود به طور کامل عهده دار و یا حداقل مشارکت در اجرای آن نداشته باشد.

تملک و توسعه خانه های تاریخی شهر توسط شهرداری طی سال های اخیر

تملک و توسعه اماکنی چون خانه استاد شهریار، خانه علی مسیو، خانه ختایی، خانه نیکدل و  … از جمله مواردی است که شهرداری با هزینه مبالغی هنگفت جهت حفظ تاریخچه وزین فرهنگی و اجتماعی شهر اقدام به خرید و توسعه آنان نموده است.

شهرداری تبریز همچنین با تغییر کاربری یخچال صادقیه، اقدام به احداث موزه‌ی آب و مشاغل در فضایی به وسعت ۲۰۰۰ مترمربع کرد که این یخچال در شمال بازار تبریز و حاشیه‌ی مهران‌رود واقع است که پس از اتمام بازسازی و مرمت، به مکان مناسبی برای جذب گردشگر تبدیل می‌شود.

مقبره الشعرای از بزرگترین پروژه های شهرداری در مرمت اماکن تاریخی شهر

احیا و بازسازی پروژه ی مقبره الشعرا یکی از بزرگترین پروژه ها در زمینه مرمت اماکن تاریخی تبریز به حساب می آید که شهرداری تاکنون افزون بر ۵۰۰ میلیارد ریال برای اجرای طرح توسعه و بازسازی این مجموعه تاریخی- فرهنگی به عنوان یکی از مهم ترین نماد های گردشگری و فرهنگی کلان شهر تبریز هزینه کرده است. اختصاص این مبلغ نشان از اهمیت این اماکن و جذب روز افزون گردشگر برای مسئولین شهرداری را دارد.

حفظ نمای و گذشته ی تاریخی شهر تبریز از اولویت های مهم شهرداری تبریز

احیای باروی قدیمی شهر تبریز، اجرای سنتی نمای ساختمان ها در بافت تاریخی، ایجاد  محور گردشگری مقبره الشعرا تا موزه قاجار، ساخت تندیس بزرگان شهر و نصب آن در میادین و معابر اصلی تبریز، برگزاری کنفرانس های ملی و بین المللی در ایام خاص همچون سالروز انقلاب مشروطه، سالروز تولد استاد مسلم قلم ، استاد شهریار، همه و همه نشان از تلاش های بی دریغ و بی وقفه ی شهرداری در حفظ و اشاعه ی ابنیه تاریخی و فرهنگ وزین و تمدن چند هزارساله این کهن شهر دنیاست.

کاخ شهرداری تبریز، گنجینه ای از تاریخ شهر در یک مجموعه

عمارت شهرداری تبریز که به جرات می توان گفت اولین نماد شهر تبریز محسوب می شود بزرگترین مجموعه است که شهرداری تبریز در نگهداری و فعال نگداشتن آن در سال های اخیر توانسته است گردشگران بسیاری را به خود جذب کند.

کاخ شهرداری تبریز یکی از بناهای زیبا، مستحکم و دیدنی شهر تبریز است که ساخت آن از سال ۱۳۱۴ تا ۱۳۱۸ خورشیدی به طول انجامید. در سال ۱۳۸۶ خورشیدی، به مناسبت بزرگداشت یکصدمین سال تاسیس اولین انجمن شهر و بلدیه ایران در تبریز، به نخستین موزه شهر و شهرداری‌های کشور تبدیل و مورد بهره‌برداری قرار گرفت.

در حال حاضر نیز علاوه بر نخستین موزه شهر و شهرداری‌های کشور، شورای اسلامی شهر تبریز نیز در بخشی از این ساختمان مستقر بوده و جلسات رسمی شورا در محل آمفی تئاتر موجود در ساختمان تشکیل می‌شود. شهردار کلان شهر تبریز نیز برخی از ملاقاتهای رسمی، دیپلماتیک را با مقامات عالی‌رتبه را در محل این کاخ انجام می‌دهد.

قدم زدن در درون این مجموعه حس غرور و خود باوری را در وجود هر شهروند تبریزی بیدار می کند و گردشگرانی داخلی و خارجی با ورود و گام نهادن در این مجموعه پی به اصالت و تمدن این شهر  می برند.

 موزه شهر و شهرداری واقع در مجموعه عمارت شهرداری به عنوان نخستین و تنها موزه تاریخ شهرداری‌های ایران مطرح است، پس از کشور چین، در ردیف اولین موزه‌های شهرداری‌های جهان نیز قرار دارد. این موزه، در سال ۱۳۸۶ و همزمان با یکصدمین سالگرد تأسیس نخستین بلدیه (شهرداری) ایران در تبریز و در ۸۰۰ متر مربع و با هزینه یک میلیارد و صد میلیون ریال راه اندازی شده‌است.

در این موزه اشیاء، آثار و اسناد قدیمی مربوط به بلدیه تبریز، هدایای مقام‌ها و شخصیت‌های خارجی به شهرداران، کتب خطی و آثار هنری، اسناد اداری و مالی، جام‌های قهرمانی باشگاه شهرداری تبریز، چینی آلات، سفرنامه‌های نوشته شده درباره تبریز، تجهیزات، امکانات و اسناد مربوطه به شهر نخستین‌ها با همکاری شهرداری تبریز و برخی از شهروندان تبریزی جمع‌آوری و در معرض دید قرار گرفته‌است.

جذب روز افزون گردشگر نتیجه توسعه چشمگیر ائل گلی تبریز طی سال های اخیر

از جمله محل هایی که گردشگران در هنگام ورود به شهر تبریز به دنبال آن می گردد تفرجگاه ائل گلی است . کاخ  ائل گلی که در وسط دریاچه ی ائل گلی قرار دارد در دوران حکومت سلطان یعقوب آق‌قویونلو احداث شده و در دوران سلطنت صفویان گسترش یافته‌است. قهرمان میرزا (هشتمین پسر عباس میرزا) نیز این عمارت را تکمیل‌تر نموده و آن را به‌صورت یک گردشگاه سلطنتی برای درباریان قاجار درآورده ‌است.

این مجموعه تفریحی عظیم و دیدنی که از قبل انقلاب به شهرداری تبریز واگذار شده است در طی سال های اخیر با گسترش فضای سبز و ایجاد زیر ساخت های جذب مسافر، تبدیل به مکانی شده است که کمتر گردشگری بدون دیدن این مجموعه از تبریز خارج می شود.

عمق دریاچه شاه‌گلی ۱۲ متر بوده و در محوطه آن قایقرانی انجام می‌شود. همچنین شهربازی (لوناپارک) و نیز مسافرخانه‌های متعددی در داخل این گردشگاه وجود دارد. با احداث هتل پارس ایل گلی، این گردشگاه جنبه جهانی پیدا کرده‌است که بعنوان یکی از اماکن پربازدید در سال ۲۰۱۸ مطرح است.

تسریع گردش چرخه اقتصادی شهر ، مهمترین دستاورد ورود گردشگر به تبریز

تمامی کوشش های شهرداری تبریز در کنار حفظ ابنیه تاریخی و معرفی تاریخچه شهر تبریز، مزیت مهم دیگری که دارد تسریع گردش چرخه اقتصادی شهر با جذب روز افزون گردشگر به تبریز است که در کنار اشتغال زایی باعث رونق گرفتن فعالیت های اماکن تاریخی شهر، هتل ها، غذاخوری ها، فروش صنایع دستی تبریز در کنار امکان تاریخی، تاکسی ها، افزایش فروش سوغات شهر، فروشگاه ها و بسیاری از مشاغل دیگر است.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.