به گزارش دارانیوز:سیدرضا هاشمی، شهردار مرند ضمن برشمردن ظرفیتهای شهرستان مرند و شهر مرند از نظر قدمت تاریخی با دارا بودن اماکن تاریخی ۹ هزار ساله نظیر کتیبه مسجد جامع و قدمت ۶ هزار ساله قله “یالدور” و “پیر خموش” همچنین بیش از ۱۵۰ آثار تاریخی و فرهنگی ثبت شده در این منطقه گفت: شهرستان مرند دارای ظرفیت بالای گردشگری است.
هاشمی تصریح کرد: شهرداری مرند به منظور ارائه خدمات به مردم، یکی از وظایف خود را حفظ و توسعه مراکز فرهنگی و تاریخی میداند از این رو گام در راه این کار فرهنگی گذاشته است.
وی در ادامه با اشاره به اینکه روزانه بیش از ۱۸ هزار انواع خودروهای سواری، باری و مسافری از این مسیر تردد میکنند، اظهار کرد: این کاروانسرا هم با قرار گرفتن در منطقه خوش آب و هوای منطقه نمونه گردشگری پیام مرند، نقش مهمی در انتقال فرهنگ و آثار تاریخی این شهر دارد.
هاشمی همچنین اظهار داشت : پیشرفت و توسعه بدون توجه به ابعاد و تأثیرات فرهنگی و اجتماعی پیامدها و عواقب نامطلوبی از جمله هدر رفت ظرفیت ها و منابع و سرمایه گذاری ها را به دنبال خواهد داشت.
شهردار مرند با اشاره به اینکه کاروانسرای پیام به دلیل مورد توجه بودن گردشگران خارجی و داخلی از اهمیت ویژه ای برخوردار است ، گفت : این کاروانسرا در گذشته یکی از مهمترین تاسیسات بین راهی جاده ابریشم به شمار میرفته که به عنوان بزرگترین کاروانسرای شمالغرب کشور از مهمترین ابنیه تاریخی و گردشگری کشور نیز محسوب میشود.
هاشمی با اشاره به اینکه شهرداری مرند برنده مزایده راه اندازی کاروانسرای عباسی پیام مرند شد ، گفت : در راستای واگذاری بناها و اماکن تاریخی از سوی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری ، شهرداری مرند در مزایده مربوطه شرکت و توانست برنده این مزایده مهم گردد.
وی با اشاره به امکانات منطقه نمونه گردشگری پیام مرند از جمله پیست اسکی مجهز پیام، وجود کاروانسرا و جاده ترانزیت اتصال ایران به اروپا ، تاکید کرد : پیوند دادن این فضاهای تفریحی و گردشگری به مکانهای اقامتی مسافران در ورودی شهر مرند میتواند به ارتقاء مطلوبیت شهر برای گردشگران کمک کند. به علاوه اقدامات ابتکاری شهرداری مرند نیز برای این کاروانسرا در نظر گرفته شده است که به ایجاد توقف در سفر گردشگران و ترغیب آنها به استفاده از خدمات شهری و بخش خصوصی برای تأمین نیازهای خود شوند. که این توقف منجر به خرید و ایجاد درآمد برای ساکنان شهر خواهد شد .
شهردار مرند در ادامه با اشاره به اینکه شهر مرند ، شهری است که در شاهراه اتصال ایران به اروپا قرار گرفته است و از این منابع عظیم میتواند به نحو احسن استفاده کند ، افزود : جریانهای گردشگری قابلیت درآمدزایی بالایی دارد و اقتصاد شهری میتواند از این قابلیت به خوبی به شکوفایی برسد که نخستین شرط موفقیت هر شهر در توسعه گردشگری شهری وجود زیر ساخت های مناسب شهری است .
هاشمی در خاتمه خاطر نشان کرد : ایجاد رستوران و تالار ، سوئیت های اقامتی سنتی از جمله مهمترین برنامه های شهرداری برای کاروانسرای عباسی پیام مرند است .
وی افزود : هم اکنون شهرداری مرند در زمینه امکانات و مراکز فرهنگی، اجتماعی و تفریحی شاخص و حتی برنامه های شاخص فرهنگی در مقایسه با دیگر کلان شهرها در وضعیت قابل قبولی است .
پس از هشت سال بلاتکلیفی ؛ مدیریت کاروانسرای تاریخی پیام مرند به شهرداری واگذار شد
گفتنی است ، بالاخره پس از گذشت هشت سال از آغاز بازسازی و مرمت کاروانسرای تاریخی پیام مرند، براساس قراردادی مدیریت کاروانسرای تاریخی پیام شهرستان مرند به شهرداری مرند واگذار شد.
براساس این گزارش، مراسم مزایده برای واگذاری این بنای تاریخی حدود دو ماه پیش برگزار شد و قرار است حین این واگذاری، کاروانسرای تاریخی پیام مرند که با شماره ۳۰۳۳۶ در فهرست میراث ملی ثبت شده، از ۲۵ آذر به صورت رسمی و طی قراردادی برای ارائه خدمات در بخش فرهنگی و تاریخی به شهرداری مرند تحویل شود.
صندوق حفظ، احیاء و بهرهبرداری بناهای تاریخی با هدف جذب سرمایههای بخش خصوصی به منظور احیای آثار تاریخی تشکیل شد و قرار بود با استفاده از ظرفیت بخش خصوصی برای نگهداری و بهرهبرداری از آثار ثبت شده در فهرست میراث ملی و تحت اختیار سازمان میراث فرهنگی اقدام کند.
با این وجود با واگذاری کاروانسرای پیام به شهرداری مرند این کاروانسرا با بودجه و اعتبارات بخش دولتی احیاء خواهد شد.