تاریخ انتشار : دوشنبه 9 آذر 1394 - 20:29
کد خبر : 12168

خشکسالی وتنش آبی علت اصلی بروز آفت کرم خراط درباغات آذربایجان شرقی است

خشکسالی وتنش آبی علت اصلی بروز آفت کرم خراط درباغات آذربایجان شرقی است

به گزارش داراخبر: مهندس ایوب ایرانی فام در همایش تخصصی مدیریت تلفیقی آفت کرم خراط در شهرستان عجب شیر گفت: خشکسالی و تنش آبی علت اصلی بروز آفت کرم خراط است و تحقیقات نشان داده، انجام روش های تلفیقی مداوم بهترین راه مقابله با این آفت است. وی افزود: سطح زیر کشت گردو در آذربایجان

به گزارش داراخبر: مهندس ایوب ایرانی فام در همایش تخصصی مدیریت تلفیقی آفت کرم خراط در شهرستان عجب شیر گفت: خشکسالی و تنش آبی علت اصلی بروز آفت کرم خراط است و تحقیقات نشان داده، انجام روش های تلفیقی مداوم بهترین راه مقابله با این آفت است.

وی افزود: سطح زیر کشت گردو در آذربایجان شرقی ۱۰ هزار و ۹۳۰ هکتار است که از این میزان یک هزار و ۲۹۰ هکتار مربوط به عجب شیر بوده و این شهرستان بعد از اسکو بیشترین سطح زیر کشت این محصول را به خود اختصاص داده است.

مهندس ایرانی فام اظهار کرد: کرم خراط جزو آفت های مهم گردوست و بهترین راه مبارزه با آن، تغذیه مناسب درخت از طریق آبیاری و کود حیوانی است.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی استان یادآوری کرد: هر پروانه ماده کرم خراط (شب پره) در هر بار ۵۰۰- ۸۰۰ تخم می گذارد که لاروهای سنین اولیه در زمان رشد درخت از سرشاخه های سبز به تنه درخت وارد و با این کار خسارت های زیادی به آوندهای چوبی درختان وارد می کند.

مهندس ایرانی فام، با بیان اینکه به مرور فعالیت این آفت در درخت موجب خشک شدن سرشاخه ها و کم حاصل شدن آن می شود، ادامه داد: در برخی مناطق برای مقابله با کرم خراط سرشاخه های درختان آلوده را می برند اما چون این کار به روش علمی انجام نمی شود نتیجه بخش نیست حتی موجب افزایش این افت نیز می شود.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی استان اظهار کرد: تحقیقات نشان داده که به کارگیری روش های تلفیقی به طور مداوم بهترین راه مقابله با این آفت است و استفاده از سیم مفتولی نیز از جمله روش های مقابله با این آفت است بدین صورت که کشاورز سیم مفتولی را از کانال شاخه هایی که به آفت مبتلا شده عبور می دهد و با به عقب و جلو کشیدن سیم موجب از بین رفتن آفت می شود.

مهندس ایرانی فام، با بیان این که استفاده از کپسولهای فرمونی جنسی روش دیگر مقابله با این آفت است، افزود: تله های فرمون جنسی به تعداد ۱۲ تا ۱۶ عدد در یک هکتار باغ نصب می شود و بوی حشره ماده را در فضا متصاعد می کند.

وی یادآوری کرد: حشره نر با رفتن به سمت بوی حشره ماده در تله های فرمونی گرفتار می شود که کپسولهای فرمونی باید به فاصله ۴۰ – ۵۰ روز یک بار تعویض و تمیز شود.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی استان گفت: روش اختلال در جفت گیری و استفاده از خمیر سمی از دیگر روش های مقابله با این آفت است. مهندس ایرانی فام، افزود: برای کنترل کامل با آفت کرم خراط باید روش های تلفیقی یاد شده به طور مستمر استفاده شود زیرا هر کدام از این روش ها یک مرحله از زندگی آفت را تحت تاثیر قرار می دهد.

وی، با بیان اینکه شیوع این آفت در میان درختان گردوی آذربایجان شرقی گزارش شده و تمام درختان با درصدهای مختلف در عجب شیر آلوده است، اظهار کرد: شیوع کرم خراط موجبات از بین رفتن محصولات گردو و سیب و درختان غیر مثمر نارون را فراهم می کند بنابراین باید برای جلوگیری از گسترش آن تلاش شود.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.