سطح تراز آب دریاچه ارومیه تثبیت شد

به گزارش دارانیوز: غلامرضا هاشمی در جلسه شورای حفاظت آب استان درباره کاهش آب رودخانه آجی چای(تلخه رود) نیز اظهار کرد: برداشت های غیرمجاز یکی از دلایل کاهش آب رودخانه آجی چای تبریز است. وی اضافه کرد: این رودخانه قبل از اینکه وارد تبریز شود وضعیت خوبی دارد و در مسیر قسمت هایی از آب
به گزارش دارانیوز: غلامرضا هاشمی در جلسه شورای حفاظت آب استان درباره کاهش آب رودخانه آجی چای(تلخه رود) نیز اظهار کرد: برداشت های غیرمجاز یکی از دلایل کاهش آب رودخانه آجی چای تبریز است.
وی اضافه کرد: این رودخانه قبل از اینکه وارد تبریز شود وضعیت خوبی دارد و در مسیر قسمت هایی از آب آن شور می شود اما از تبریز به بعد وضعیت آبی و کیفی این رودخانه نامناسب می شود تاجایی که آبی از این رودخانه به دریاچه ارومیه نمی ریزد.
وی افزود: تخلیه روزانه ۴۰۰ لجن کش به این رودخانه، ورود پساب چرم شهر و ورود روزانه ۷۰ تن فاضلاب به این رودخانه موجب کاهش کیفیت آب آن شده و وضعیت این رودخانه بسیار بد است.
هاشمی گفت: اقداماتی از سوی آب منطقه ای برای ساماندهی این رود صورت گرفته که می توان به جمع آوری ۱۰۰ فقره پمپاژ غیرمجاز آب در حریم رودخانه و خاکبرداری و بازکردن مسیل رودخانه اشاره کرد.
وی همچنین در بخش دیگری از سخنان خود به میزبان بارندگی های سالجاری در استان اشاره کرد و افزود: تا ۲۷ خردادماه جاری ۳۴۰ میلیمتر بارش باران در استان ثبت شده که این رقم در مقایسه با دراز مدت که ۲۷۳ میلی متر بوده افزایش ۲۴ درصدی داشته و نسبت به سال گذشته ۲۹ درصد بیشتر بوده است.
هاشمی گفت: انتظار این است که با افزایش بارش شاهد جاری شدن آب بیشتری در رودخانه ها باشیم اما چون زمین خشک و میزان برداشت و تبخیر بالاست این اتفاق روی نمی دهد.
وی اضافه کرد: در حال حاضر ۶۰۰ شهر در کشور دچارتنش آبی حتی در تامین آب شرب هستند و با توجه به افزایش روز به روز مصرف و کاهش منابع این مشکل در ادامه بیشتر مشهود خواهد بود.
هاشمی گفت: در دو ماه گذشته نزدیک به ۱۴۴ چاه غیرمجاز بسته شده و ۳۰۷ کنتور هوشمند نیز در چاه های مجاز نصب شده است.
وی افزود: در حال حاضر ۲۴۷ میلیون مترمکعب برداشت غیرمجاز از چاه های حوزه آبریز صورت می گیرد که برای کنترل دقیق نیاز است تمامی چاه ها به کنتور هوشمند مجهز شوند.
هاشمی پتانسیل دینامیک آب های زیرزمینی استان را ۱٫۱ میلیارد مترمکعب اعلام کرد و گفت: میزان برداشت در استان در همین سطح و ۵۰ میلیون مترمکعب بیشتر است که در مقایسه با سایر استان که گاها تا دو برابر برداشت دارند وضعیت بهتری داریم.
مدیرکل محیط حفاظت زیست آذربایجان شرقی نیز در این جلسه از نوسازی تصفیه خانه های چرم شهر خبرداد و گفت: میزان آلودگی آب ورودی از صنایع این شهرک به رودخانه آجی چای تا ۱۰ برابر کاهش یافته و حوضچه های آبی صنایع نیز ساماندهی شده اند.
حمید قاسمی افزود: البته چند واحد خارج از شهرک را نیز تعطیل کرده ایم اما برای ساماندهی رودخانه آجی چای، علاوه بر اقدامات زیست محیطی باید امکان و محل دفع مناسب فاضلاب انسانی را نیز برای شرکت های فعال در این زمینه فراهم کنیم.
رودخانه آجی چای ۲۶۵ کیلومتر طول دارد و در مناطق مرکزی آذربایجان شرقی در جریان است؛وسعت حوزه آبریز این رودخانه ۹۲۰۰ کیلومتر مربع بوده و حداکثر دبی آن ۶/۴۰ مترمکعب در ثانیه می باشد.
از شاخه های اصلی تلخه رود (آجی چای) می توان به رودخانه های آب شهد، اوجان چای، زینجناب، سعیدآباد و مهران رود اشاره کرد.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰