مبارزه با مواد مخدر باید با روشهای جدید و تخصصی کردن مداخلات انجام شود
داراخبر: دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر آذربایجان شرقی گفت: اگر در سالهای ۹۳ مواد مخدر به عنوان اولویت اول آسیبهای اجتماعی بیان میشد در سال ۹۵ بعد از بیکاری، طلاق و نابسامانیهای خانوادگی، به رتبه چهارم سقوط کرد.
به گزارش داراخبر،محمدعلی نصرتی در جلسه شورای مبارزه با مواد مخدر شهرستان سراب، اظهار داشت: پژوهشهای موجود در خصوص مبارزه با مواد مخدر باید ما را به تخصصیکردن مداخلات هدایت نماید، لازم است در تاکتیکها و تکنیکهای مداخله تجدید نظر شود، دیگر رویکرد قدیمی برای جمعیت امروز پاسخگو نیست، گفتمان به روز و روشهای جدیدی برای مبارزه لازم است.
وی افزود: امروز هنر ما پیشگیری با روشهای علمی است مطمئناً با استفاده از ظرفیتهای بخش خصوصی و سازمانهای مردم نهاد به نتایج بهتری خواهیم رسید.
نصرتی با اشاره به کسب رتبه برتر سراب در میان شهرستان استان گفت: هدف از این حضور قدردانی از خدمات ارزنده اعضای مبارزه با مواد مخدر شهرستان است که توانستهاند کاملا منطبق با سیاستهای ستاد مبارزه با مواد مخدر برنامههای پیشگیرانه را عملیاتی کنند.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان با اشاره به تحقیقات شیوع شناسی ادامه داد: شیوع شناسی که در سالهای مختلف از جمله در سال ۹۰ انجام گرفت استان ما رتبه ۲۱ را با میانگین نرخ رشد ۱٫۹۲ در سطح کشور داشت و در سالهای اخیر با میانگین رشد ۱٫۲ درصد به رتبه ۲۷ کشوری تنزل پیدا کرد و اگر در سالهای ۹۳ مواد مخدر به عنوان اولویت اول آسیبهای اجتماعی بیان میشد در سال ۹۵ بعد از بیکاری، طلاق، نابسامانیهای خانوادگی به رتبه چهارم سقوط کرد، این موضوع نشأت گرفته از انجام کار جهادی و اجرای برنامههای پیشگیری و آگاهسازی از اعتیاد است.
وی تصریح کرد: در کنترل مرز و افزایش کشفیات، جلوگیری از تولید مواد مخدر و ریشهکن سازی کارگاههای تولید شیشه به نحو احسن کار شده، اما به بحث درمان و کاهش آسیبهای اجتماعی ورود چندانی نشده بود، از این رو ستاد مبارزه با موادمخدر به این موضوع ورود جدی پیدا کرد.
سردار نصرتی با تاکید بر آموزش مهارت نه گفتن به فرزندان ادامه داد: اگر خانواده و آموزش و پرورش با همدیگر هماهنگ عمل کنند قدمهای مفیدتر و بهتری در راستای کاهش آسیبهای اجتماعی برداشته میشود.
وی خاطرنشان کرد: کار فرهنگی در دراز مدت جواب میدهد، نباید به وضع موجود بسنده کرد، باید با انتخاب روشهای تاثیرگذار بهتر، جذابتر و مفرحتر و استفاده از برنامههای فرهنگی مانند فیلم، تئاتر، جنگ شادی به مبارزه با مواد مخدر پرداخت.
نصرتی ادامه داد: از جمله موضوعات مهم صیانت از معتادان پاک شده بحث اشتغال است، باید به بحث بیکاری و اشتغال نگاه ویژهای شود و برای افراد بهبود یافته با ایجاد شغلهای آسان و کارگاههای زودبازده، بهانه دوباره آلوده شدن را از آنها گرفت.
فرماندار سراب نیز با تأکید بر شناسایی عوامل درونی دخیل در اعتیاد گفت: با شناسایی سه عامل درونی و تاثیرگذار تسهیل کنندههای اعتیاد، شتاب دهنده موضوع و عوامل بازدارنده باید به دنبال ثبتی و اصلاح وضع موجود بود.
گرشاسبی ادامه داد: باید شیوههای مبارزه بوم سازی گردد، با نگاه و ایده ابداعی و نو مبارزه فرهنگی در پیش گرفته شود.
رئیس شورای مبارزه با مواد مخدر سراب تصریح کرد: مواد مخدر زمان و مکان نمیشناسد بنابراین ضرورت دارد در مورد موادمخدر بحث و بررسیهای بسیار انجام شود و مبارزه با مواد مخدر چیزی جز ایثار و کار جهادی نیست.
در پایان این جلسه از اعضای شورای مبارزه با مواد مخدر شهرستان سراب، خبرنگاران و روابط عمومی انجمن معتادان گمنام تجلیل به عمل آمد.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰