به گزارش دارانیوز؛به نقل از ایسنادکتر نجف قراچورلو در نشست خبری به مناسبت سالگرد تاسیس جهاد دانشگاهی ضمن تبریک روز خبرنگار، اظهار کرد: جمع خبرنگاران، جمعی است که به صورت منصفانه و عقلایی موجب تحرک بیشتر مدیران اجرایی می شود و بر خود فرض میدانیم گزارش برنامههایی را که در نشست خبری سال گذشته اعلام کرده ایم، از طریق خبرنگاران به مردم اعلام کنیم.
وی افزود: خبرنگاران، سفیران راستین مردم بزرگوار ما هستند و وظیفه دارند به نمایندگی از مردم، در مورد برنامههای مسئولان از آنها سوال کرده و به مردم منتقل کنند. هر چند که خبرنگاران نباید از منویات مقام معظم رهبری که فرمودهاند “بهتر است اخبار مفیدبخش و مفید را مخابره کنیم”، غافل شوند که این اخبار امیدبخش و مفید، منافاتی با نقد منصفانه ندارد.
رییس جهاد دانشگاهی آذربایجانشرقی خاطرنشان کرد: در نشست خبری سال گذشته، اعلام کردیم که میخواهیم مرکز جامع آموزشی و تحقیقاتی راهاندزای کنیم که بعد از مشورتهایی که با دوستان انجام دادیم، ساختمانی در ۹ طبقه و به مساحت ۴۵۰۰ متر مربع تحت عنوان مجتمع آموزشی و تحقیقاتی جهاد دانشگاهی آذربایجان شرقی خریداری و مجهز شد که در سفر ریاست محترم جمهوری به استان و با دستور ایشان، افتتاح و مورد بهره برداری قرار گرفت.
وی تاکید کرد: جهادگران استان، در عرض کمتر از یک سال توانستند ۴۵۰۰ متر مربع بر زیربنای فضاهای آموزشی و تحقیقاتی استان اضافه کنند که این حرکت از نظر عملکردی، منافع دیگری نیز برای استان داشت؛ از جمله این که ریاست جهاد دانشگاهی کشور برای افتتاح این ساختمان و حضور در نشست معاونین جهاد دانشگاهی، در عرض کمتر از یک ماه دو بار به استان ما سفر کرد.
وی افزود: عمداً نشست معاونین جهاد دانشگاهی را با حضور استاندار در ساختمان جدید جهاد دانشگاهی برگزار کردیم تا توانمندی های جهادگران و نمایشگاه دستاوردهای واحد استان را در حاشیه این نشست، معرفی کرده و در معرض نمایش قرار دهیم.
قراچورلو بیان کرد: دستاورد نشست معاونین جهاد دانشگاهی، این بود که در وهله اول، ریاست جهاد دانشگاهی کشور حمایت ویژه ای از نظر بودجه از واحد استان ما به عمل آورد و همچنین جزو ۱۰ واحدی شدیم که از سوی جهاد دانشگاهی کشور مورد حمایت ویژه قرار گرفتیم تا بتوانیم کار شاخصی در یک زمینه خاص انجام دهیم.
وی افزود: هفته گذشته نیز حدود ۱۱ نفر از مدیران کل دفتر مرکزی جهت ارزیابی عملکرد واحد، به استان ما سفر کرده بودند که یکی از هدفهای مهم این سفر، بررسی امکانسنجی تحقق هدف چهارم برنامه پنجم توسعه جهاد دانشگاهی، یعنی دستیابی به ۱۰ طرح شاخص در جهاد دانشگاهی بود که خوشبختانه توانستیم رضایت اعضای دفتر مرکزی را جلب کنیم.
قراچورلو ادامه داد: حوزهای که استان ما در جهاد دانشگاهی برای هدف چهارم اعلام کرده است، دستیابی به توانمندیهای طراحی و ساخت تجهیزات انرژیهای نو و تجدیدپذیر بود که البته پیشنهاد اولیه ما روی آبشیرینکنهای خورشیدی بود که صلاح دیدیم محدود به یک محصول نباشیم و سبدی از انرژیهای نو را ارائه دهیم که خوشبختانه مورد موافقت قرار گرفت.
وی تاکید کرد: ستاد انرژیهای نو از طرف استانداری در آذربایجانشرقی به واحد جهاد دانشگاهی محول شده و به صورت جدی پیگیری هستیم تا استان ما در آینده به قطب این امر تبدیل شود.
رییس جهاد دانشگاهی آذربایجانشرقی در ادامه بیان کرد: موضوع دومی که در نشست خبری سال گذشته مطرح کرده بودم، این بود که قرار بود دو رشته در مقطع کارشناسی ارشد برای دانشگاه علمی کاربردی بیاوریم که این عمل، آن چه را که وظیفه واحد و موسسه آموزش علمی کاربردی جهاد دانشگاهی در تهران بوده، انجام شده است و مصوب شده تخصیص دانشجو از سوی دانشگاه علمی کاربردی کشور باشد و مشکلی بابت اجرای آن نداریم.
وی این دو رشته را، رشته طراحی و ساخت نیروگاه های هیبردی و همچنین طراحی و ساخت روباتهای عیبیاب زیر سطح آبی عنوان کرد.
وی گفت: یک خبر خوبی هم که هنوز بخشنامه آن به واحد ما نرسیده است، این که در اجرای نقشه جامع علمی کشور که مورد تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی هم قرار گرفته، مأموریت ویژه ای به جهاد دانشگاهی استان در سطح کشور محول شده تا آموزش های پیشرفته فناورانه را بر عهده بگیرد.
قراچورلو خاطرنشان کرد: در سیزدهم مردادماه، مجوز برگزاری دورههای همسطح کارشناسی، ارشد و دکتری در قالب موسسه آموزش عالی آزاد و خاص به جهاد دانشگاهی داده شده که در این راستا میخواهیم در همان مجتمع آموزشی و تحقیقاتی، ۵۰۰ متر مربع را به صورت موقت به این امر اختصاص دهیم که با کیفیت و استاندارد جهانی و رعایت بخشنامههای وزارت علوم، بتوانیم دورههای آموزشی مختلفی را برگزار کنیم که کلیه حوزههای مدیریت، علوم انسانی، فناوری اطلاعات، کشاورزی، برق و غیره را شامل میشود.
وی افزود: طراحی و ساخت نیروگاههای کوچک و قابل حمل، از دیگر اقدامات جهاد دانشگاهی واحد آذربایجان شرقی است که تحت عنوان پکیج عشایر عرضه می کنیم که مورد تایید مجری برق رسانی وزارت نیرو نیز قرار گرفته و از لحاظ قیمتی، با محصولات خارجی، حتی نمونه چینی رقابت میکند و از نظر رقابت کیفیتی نیز تلاش کردیم تا باعث ایجاد بدبینی نشود و رضایت استفادهکنندگان را فراهم کند.
رییس جهاد دانشگاهی آذربایجانشرقی گفت: تاکنون بیش از ۲۰۰ پکیج را برای متقاضیان ارائه کرده ایم، ولی نیاز کشور بسیار بیشتر از این تعداد است. طوری که اگر فقط نیاز عشایر استان را در نظر بگیریم، باید حدود ۲۰۰۰ مورد پکیج را آماده کنیم که البته فرمایشات مقام معظم رهبری در خصوص حمایت از تولید داخلی، موجب دلگرمی و قوت قلب ما شد.
قراچورلو، همچنین با بیان اینکه جهاد دانشگاهی استان، توان تولید بالغ بر ۷۰۰۰ نوع از این دستگاه ها را دارد، گفت: جهاد دانشگاهی مثل کارخانه عمل نمی کند و اگر بخواهد در چنین موضوعی وارد شود، بر اساس تعداد تقاضا کار می کند که این ظرفیت و نیاز در کشور وجود دارد، اما باید دستگاه های مختلف نیز تلاش کنند تا استفاده از انرژی های تجدیدپذیر را فرهنگ سازی کنیم.
وی اظهار کرد: برنامه جدیدی که پیش رو داریم، این است که در سال گذشته توانستیم مقدمات زیرساختهای لازم را برای پژوهشکده توسعه و برنامهریزی که در حال انحلال بود، فراهم کنیم و بودجهای نیز مجزا از واحد ما به این پژوهشکده تخصیص داده شده که این امر مقدمهای بر تبدیل واحد آذربایجان شرقی به سازمان جهاد دانشگاهی استان است.
وی گفت: ما از هم اکنون طبقه آخر ساختمان جدیدمان را به سازمان جهاد دانشگاهی استان اختصاص دادیم و امیدوارم با عزمی بیشتر، به ویژه حمایت های استاندار، نماینده ولی فقیه در استان و نمایندگان مردم شریف استان در مجلس شورای اسلامی، بتوانیم مطالباتمان را از دفتر مرکزی را پیگیری کنیم و سرعت صدور مجوز برای تبدیل واحد به سازمان را افزایش دهیم.
وی به برنامههای فرهنگی جهاد دانشگاهی اشاره کرد و افزود: رویکرد ما در حوزه فرهنگی بسیار شفاف است و نمی خواهیم کارهای تکراری در این حوزه انجام دهیم و به دنبال این هستیم که کارهای فاخر، شاخص و برجای مانده را در حوزه فرهنگی انجام دهیم.
وی افزود: اساس کار فرهنگی جهاد دانشگاهی، برنامهای است که از شورای عالی انقلاب فرهنگی، تحت عنوان مهندسی فرهنگی به ما ابلاغ شده و در سال گذشته، علاوه بر کارهای روتین، دو برنامه در سطح کلان پیشنهاد کردهایم که اولی، تدوین سند توسعه فرهنگی شهرداری کلانشهر تبریز و دیگری مباحث پیوستنگاری فرهنگی است.
وی حضور جهاد دانشگاهی در همایش بزرگداشت سالروز مشروطیت، مراسم بزرگداشت سالگرد سفر مقام معظم رهبری به تبریز، برگزاری کرسی های آزاد اندیشی و نقد در موضوعات مختلف، مشارکت در موضوعات پساتحریم و غیره را، از جمله دیگر اقدامات جهاد دانشگاهی واحد استان بیان کرد.
رییس جهاد دانشگاهی آذربایجانشرقی همچنین بیان کرد: قسمتی را با عنوان دبیرخانه پیگیری مطالبات مقام معظم رهبری از دانشگاهیان به معاونت فرهنگی اختصاص داده ایم که تا کنون، حداقل هشت پروپوزال برای رسیدن به پاسخ سوالات بیستگانه رهبری تدوین کرده ایم که با مشارکت دانشگاه ها اجرایی خواهد شد.
وی در خصوص بحث دانشگاه علم و فرهنگ نیز خاطرنشان کرد: من در دوره قبلی حضور در جهاد دانشگاهی، واژه دانشگاه علم و فرهنگ را مطرح کردم که متاسفانه وزارت علوم، مجوز شعبه دانشگاه جامع را به استان ها نمی دهد. ما حکم راه اندازی اش را نیز برای تاسیس شعبه دانشگاه علم و فرهنگ در منطقه آزاد گرفته ایم، اما باید هزینه زیرساخت های لازم را خود منطقه آزاد تامین کند و اگر آن ها زیر ساخت فیزیکی را تامین کنند، قول می دهم دانشگاه علم و فرهنگ را نیز فعال و مجهز کنم.
وی در خصوص مرکز درمان ناباروری جهاددانشگاهی نیز با اعلام اینکه از اول سال، ۲۵۰۰ نفر به این مرکز مراجعه کرده اند، گفت: میزان موفقیت مرکز درمان ناباروری جهاد دانشگاهی استان، همسطح با بهترین مراکز استان های دیگر و حتی همسطح میانگین جهانی است.
نتیجهدهی مرکز درمان ناباروری آذربایجان، هم سطح با مراکز موفق کشور و جهان
به گزارش دارانیوز؛به نقل از ایسنادکتر نجف قراچورلو در نشست خبری به مناسبت سالگرد تاسیس جهاد دانشگاهی ضمن تبریک روز خبرنگار، اظهار کرد: جمع خبرنگاران، جمعی است که به صورت منصفانه و عقلایی موجب تحرک بیشتر مدیران اجرایی می شود و بر خود فرض میدانیم گزارش برنامههایی را که در نشست خبری سال گذشته اعلام […]