• امروز : جمعه - ۱۱ فروردین - ۱۴۰۲
4

هر گردشگر سلامت آذربایجانی تا یکهزار دلار در ایران هزینه می کند

  • کد خبر : 31
  • 04 خرداد 1393 - 21:55
هر گردشگر سلامت آذربایجانی تا یکهزار دلار در ایران هزینه می کند

به گزارش دارا نیوز ، محسن پاک آیین روز یکشنبه در محل نمایندگی وزارت امور خارجه در تبریز در جمع خبرنگاران افزود: به دلیل ورود انبوه اتباع جمهوری آذربایجان به استان های مرزی از جمله آذربایجان شرقی و درآمد مطلوب حاصل از گردشگری سلامت برای ایران لازم است مسوولان در این زمینه تسهیلات بیشتری فراهم […]

pakayinبه گزارش دارا نیوز ، محسن پاک آیین روز یکشنبه در محل نمایندگی وزارت امور خارجه در تبریز در جمع خبرنگاران افزود: به دلیل ورود انبوه اتباع جمهوری آذربایجان به استان های مرزی از جمله آذربایجان شرقی و درآمد مطلوب حاصل از گردشگری سلامت برای ایران لازم است مسوولان در این زمینه تسهیلات بیشتری فراهم کنند.

وی گفت: سالانه حدود یک میلیون نفر از اتباع جمهوری آذربایجان برای درمان وارد ایران می شوند که می توان از چنین حجم ورودی به کشور برای درآمد زایی در بخش های مختلف گردشگری بهره برداری کرد.

پاک آیین بیشترین تعداد مراجعه اتباع جمهوری آذربایجان برای گردشگری سلامت به ایران را مربوط به استان های آذربایجان شرقی، اردبیل، آذربایجان غربی، گیلان و تهران اعلام کرد.

وی با بیان اینکه ورود هر گردشگر خارجی به کشور مقصد 9 شغل ایجاد می کند، بر تحکیم روابط دوجانبه بین تهران و باکو برای توسعه گردشگری سلامت تاکید کرد.

پاک آیین، گردشگری زیارتی را یکی دیگر از اهداف سفر اتباع جمهوری آذربایجان به ایران و شهرهای مشهد و قم اعلام کرد و گفت: با سیاست های اتخاذ شده بین وزارتخانه های امور خارجه ایران و جمهوری آذربایجان مشکلی برای تردد اتباع دو طرف وجود ندارد.

وی توجه به بخش سلامت و درمان در استان های همجوار با جمهوری آذربایجان را مهم خواند و سفر اخیر رییس دانشگاه علوم پزشکی تبریز به باکو را در همین راستا ارزیابی کرد و افزود: در جریان این سفر توافق های خوبی بین وزارتخانه های بهداشت دو کشور حاصل شد.

* نگرانی خاصی از فعالیت گروه های قومیت گرا نداریم *

سفیر ایران در جمهوری آذربایجان با اشاره به فعالیت گروهک های کوچک قومیت گرا در باکو، اظهارکرد: ما با رصد کامل فعالیت این گروه ها که تعداد آنها از گروه های 50 نفره تجاوز نمی کند، به لحاظ اقدام علیه امنیت ملی ایران به هیچ عنوان نگرانی خاصی نداریم.

پاک آیین گفت: گروه های قوم گرا در باکو به لحاظ تعداد زیاد نبوده و به لحاظ سیاسی نیز آنچنان تاثیرگذاری ندارند، اما این گروه ها به جهت حمایت های مادی و معنوی کنگره آمریکا به لحاظ رسانه ای درصدد هستند جایگاه خود را ارتقا دهند.

وی با بیان اینکه دولت جمهوری آذربایجان به هیچ عنوان از گروهک های قومیت گرا حمایت نمی کند، افزود: دولت باکو حتی از اینکه چنین مسایلی در این کشور مطرح شود موافق نیست.

پاک آیین تکیه گاه اصلی قومیت گراها در آذربایجان را مربوط به تفکرات ابوالفضل ایلچی بی (رییس جمهوری اسبق) دانست و گفت: تفکرات این شخص به لحاظ سیاسی مغایرت کامل با سیاست های دولت الهام علی اف دارد.

وی انتخابات اخیر ریاست جمهوری در آذربایجان را گواه بر بی تاثیری گروهک های قومیت گرا در این جمهوری عنوان و اظهار کرد: در حالیکه دو نامزد از گروه های مزبور در انتخابات حضور داشتند، آرای بسیار کمی را به خود اختصاص دادند.

پاک آیین با اشاره به برخی تحریف ها در کتاب های درسی جمهوری آذربایجان، از ایجاد کمیته ای بین دو کشور برای بررسی این کتاب ها خبر داد و گفت: هنوز جلسه ای در این کمیته برگزار نشده اما درصدد هستیم با برگزاری آن ابهامات پیش آمده را حل کنیم.

* یورو ویژن مناسبات ایران و آذربایجان را سرد کرد *

سفیر جمهوری اسلامی ایران در باکو برگزاری مسابقات یورو ویژن در سال 2012 را موجب سردی روابط دو کشور خواند و گفت: در 20 سال اخیر روابط بین ایران و آذربایجان همواره با فراز و نشیب هایی همراه بوده، اما طی یک سال اخیر روند مثبت و مطلوبی بر مناسبات سیاسی و اقتصادی دو طرف حاکم است که امیدواریم این روند با سرعت بیشتری تداوم یابد.

پاک آیین ادامه داد: اکنون فضای مثبت بر روابط تهران و باکو حاکم است و من به آینده این روابط بسیار خوشبین هستم، زیرا سفر اخیر رییس جمهوری آذربایجان به تهران و مذاکرات فشرده و دوستانه بین دو طرف زمینه های توسعه همکاری های فی مابین را فراهم تر و مناسب تر کرده است.

وی با تاکید بر اینکه ظرفیت های بسیار قوی فرهنگی، اقتصادی، سیاسی و تجاری بین دو کشور ایران و آذربایجان وجود دارد، گفت: باید از چنین اشتراکات و مزیت های دوجانبه برای توسعه همکاری های دوجانبه نهایت استفاده را کرد.

پاک آیین تلاش برای لغو روادید ازسوی طرف های آذربایجانی را از برنامه های اولویت دار وزارت امور خارجه هر دو کشور بیان کرد و افزود: طرف های آذربایجانی تمایل به لغو صدور روادید برای اتباع ایرانی را دارند اما برخی مسایل گمرکی و ساختارهای مرزی را دلیل به تاخیر افتادن این موضوع می دانند.

وی گفت: در زمان حاضر سفارت ایران در باکو رایزنی های لازم را در این باره انجام می دهد.

* هدف جمهوری اسلامی ایران حل مناقشه قره باغ است *

سفیر ایران در جمهوری آذربایجان یکی از اهداف مهم سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران را حل و فصل مناقشه قره باغ بین جمهوری های آذربایجان و ارمنستان عنوان کرد و گفت: بدون تردید امنیت منطقه برای ایران از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است و در این راستا تلاش داریم این مناقشه به نحو شایسته ای حل شود.

پاک آیین ادامه داد: از آنجا که این مناقشه بخش هایی از خطوط مرزی ایران با آذربایجان و و ارمنستان را تحت تاثیر قرار می دهد، بروز درگیری بین باکو و ایروان به هیچ عنوان به نفع این دو کشور و البته ایران نیست.

وی با اشاره به میانجی گری جمهوری اسلامی ایران برای حل مناقشه قره باغ در یک مقطع خاص، اظهار کرد: با این وجود چنین به نظر می رسد هر دو طرف مناقشه قصد دارند موضوع را از طریق گروه مینسک حل و فصل کنند.

پاک آیین یادآوری کرد: گروه مینسک حدود 20 سال است فعال شده اما خروجی خاصی برای حل بحران قره باغ نداشته است، این در حالی است که در بدو تشکیل این گروه میانجی گر قرار بود موضوع ظرف مدت یک سال فیصله یابد.

وی اضافه کرد: کشورهای فرا منطقه ای در گروه مینسک انگیزه های لازم و کافی برای حل مساله قره باغ را ندارند چون برای آنها حضور در معادلات جهانی تاثیرگذار، اولویت اصلی است.

* 35 تبعه ایرانی زندانی در باکو به ایران منتقل می شوند *

سفیر ایران در باکو با اشاره به وجود سه توافقنامه قضایی بین ایران و آذربایجان در زمینه های استرداد زندانیان، تبادل قضایی و معاضدت های قضایی، گفت: در این زمینه همکاری های خوب و مثبتی بین طرفین در حال انجام است.

پاک آیین افزود: بر این اساس به زودی 35 نفر از اتباع ایرانی زندانی در باکو با همکاری های دو طرف به ایران منتقل خواهند شد.

وی گفت: طی سال جاری شمسی نیز چهار نفر از اتباع ایران که در زندان های جمهوری آذربایجان بودند به ایران انتقال یافتند.

پاک آیین بیشترین فراوانی جرایم اتباع ایران در جمهوری آذربایجان را مربوط به مواد مخدر اعلام کرد و افزود: اتباع کشور مان به دلیل نا آگاهی و نبود آشنایی کافی با قوانین کشور مقصد دچار برخی گرفتاری های قضایی می شوند.

وی گفت: شاید برخی داروهای مصرفی در ایران برای درمان برخی بیماری ها منع قانونی نداشته باشد، اما همین اقلام دارویی ممکن است در جمهوری آذربایجان ممنوع باشد و به همین دلیل تعدادی از اتباع ما در جمهوری آذربایجان دستگیر و محاکمه می شوند.

به گفته پاک آیین هم اکنون یکهزار تبعه ایرانی در جمهوری آذربایجان زندگی می کنند که 700 نفر از آنان دانشجو بوده و بقیه را تجار و بارزگانان شامل می شود.

وی گفت: سالانه به طور متوسط 200 تا 250 هزار نفر ایرانی به جمهوری آذربایجان سفر می کنند.

سفیر ایران در جمهوری آذربایجان افزود: 500 شرکت ثبت شده ایرانی در جمهوری آذربایجان وجود دارد.

جمهوری آذربایجان بزرگترین کشور قفقاز و در گذرگاه اروپا و آسیای جنوب غربی و در کنار دریای خزر است که با ایران 765 کیلومتر مرز مشترک دارد.

این کشور با 9 میلیون نفر جمعیت دارای 59 بخش، یازده شهر و یک جمهوری خودمختار نحجوان با هفت بخش است که به 10 ناحیه اقتصادی تقسیم شده است.

درآمد سرانه در جمهوری آذربایجان 9 هزار دلار است.

لینک کوتاه : https://www.daranews.ir/?p=31

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.