تاریخ انتشار : دوشنبه 6 مرداد 1393 - 0:36
کد خبر : 1150

وعده‌هاي معارفه‌اي استاندار!

وعده‌هاي معارفه‌اي استاندار!

آمدن او كه به عنوان سياستمداري بي‌حاشيه و معتدل در بين عام و خاص شهرت داشت، موجي از تحسين به دنبال داشت. استاندار، نمادِ دولت تدبير و اميد در استان است و به همين دليل بسياري انتخاب جبارزاده را به عنوان استاندار آذربايجان‌شرقي، نويدبخش ايجاد تحول در روندهاي جاري استان دانستند. اسماعيل جبارزاده در مراسم

4455آمدن او كه به عنوان سياستمداري بي‌حاشيه و معتدل در بين عام و خاص شهرت داشت، موجي از تحسين به دنبال داشت. استاندار، نمادِ دولت تدبير و اميد در استان است و به همين دليل بسياري انتخاب جبارزاده را به عنوان استاندار آذربايجان‌شرقي، نويدبخش ايجاد تحول در روندهاي جاري استان دانستند.

اسماعيل جبارزاده در مراسم معارفه‌ي خود ضمن يادآوري وعده‌هاي رييس‌جمهور در طول تبليغات رياست‌جمهوري، تاكيد كرد؛ بر اساس شناختي که از رييس‌جمهور در دوره‌ي همکاري در کسوت نمايندگي مجلس به دست آورده‌ام، ايشان از اجراي باورهاي خود کوتاه نخواهند آمد.

اين سخنراني متضمن چندين وعده بود كه اكنون پس از هفت ماه بازخواني دوباره‌شان، به نظر، لازم و ضروري مي‌آيد. يكي از ملزومات اين بازخواني يادآوري آن چيزي است كه استاندار به مردم اين استان وعده كرده بود و بعد بررسي ابعاد اجرايي شدن و يا نشدن اين وعده‌هاست.

 اما و اگرهاي رسانه‌اي درياچه‌ي اروميه

جبارزاده در ابتدايي‌ترين سخنراني خود، پس از دريافت حكم استانداري آذربايجان‌شرقي گفت: به عنوان نماينده‌ي دولت در آذربايجان‌شرقي همانند دولت که در اولين جلسه، به بحث احياي درياچه‌ي اروميه توجه کرد؛ احياي درياچه‌ي اروميه در اولويت برنامه‌هاي من قرار دارد.

وضعيت وخيم درياچه‌ي اروميه يكي از بزرگ‌ترين دغدغه‌ها و نگراني‌هاي كل مردم آذربايجان است. حيات اين درياچه تضمين‌كننده‌ي حيات منطقه‌ي شمالغرب كشور است و دكتر روحاني در وعده‌هاي انتخاباتي خود، خصوصاً در ديدار مردم اروميه و تبريز بر احياي اين درياچه تاكيد كرد. اسماعيل جبارزاده هم در كسوت استاندار، وعده كرد كه احياي درياچه‌ي اروميه را در اولويت برنامه‌هاي خود قرار دهد.

هفت ماه از آن روز مي‌گذرد و هنوز طرحي براي احياي اين درياچه، ارايه نشده است. كارگروه تخصصي احياء تشكيل شده، خبر ورود 500 استاد دانشگاه به مقوله‌ي احياي درياچه و اعلام آمادگي پنج كشور جهان براي همكاري در طرح احياي آن به گوش مي‌رسد. وعده‌هاي احياء، بازه‌ي زماني چند ماهه تا چند ده ساله را شامل مي‌شود. گاهي سخن از كوچك كردن درياچه و به نصف رساندن آن به ميان مي‌آيد و گاهي از برنامه‌اي جامع كه در طول پانزده سال احياي كامل آن را محقق خواهد كرد، خبري شنيده مي‌شود. هيچ چيزِ قطعي و قابل اتكايي در خصوص درياچه‌ي اروميه و نجات آن وجود ندارد. همه چيز اما و اگرهاي رسانه‌اي است.

بيش‌تر از يك سال از وعده‌ي انتخاباتي دكتر روحاني در 20 خرداد 92 مبني بر جديت در احياي درياچه‌ي اروميه مي‌گذرد. همين چند روز پيش بود كه رييس‌جمهور، دستور آغاز مراحل اجرايي احياي درياچه‌ي اروميه را صادر كرد. دستوري كه تا منجر به عمل شود و تاثيرات آن ديده شود، راه درازي در پيش دارد. مردادماه دولت تدبير و اميد يك‌ساله مي‌شود و تنها سه سال براي تحقق اين وعده فرصت دارد.

فرهنگستاني براي زبان تركي

دومين اولويت جبارزاده در روز معارفه، ايجاد فرهنگستان زبان و ادبيات تركي آذربايجاني بود. اين اولويت در كنار بحث كلان تدريس زبان‌هاي مادري در مدارس، انعكاس بسياري در رسانه‌ها داشت. براي اولين‌بار يك استاندار در كنار اولويت‌هاي سياسي و اقتصادي خود، از اولويتي فرهنگي آن هم در حوزه‌ي زبان تركي سخن مي‌گفت.

 در بحث زبان اقوام، آن چه هميشه دغدغه‌ي فرهيختگان و اهالي فكر و انديشه بوده است، حفظ و احياي اين زبان‌هاست. زبان اقوام ايران، بايستي مورد توجه دولت باشد و طبيعتاً عدم توجه به اين زبان‌ها به معناي بي‌توجهي به اين اقوام و جايگاه‌شان در تاريخ و فرهنگ ايران است.

 وقتي رييس‌جمهور معاونت ويژه‌ي اقوام و مذاهب را تشكيل داد، وعده‌هايي براي توجه بيش‌تر به موارث فرهنگي اقوام و در راس آن‌ها زبان‌شان شنيده شد. هر چند جمعي با مستمسك قرار دادن وحدت ملي، به مقابله با اين وعده برخاستند ولي مواضع دولت نشان از عزم جدي براي تحقق بخشي از مطالبات اقوام داشت.

 استاندار آذربايجان‌شرقي در روز معارفه، در حالي كه هيچ كس پيش‌بيني نمي‌كرد، ايجاد فرهنگستان زبان و ادبيات تركي جزو اولويت‌هاي كاريش باشد، وعده‌ي چنين فرهنگستاني را داد. بلافاصله بعد از اين وعده، بازار گمانه‌زني‌ها در خصوص اهميت و حتي نحوه‌ي ايجاد اين فرهنگستان داغ شد. ولي طولي نكشيد كه اين وعده در زير خروارها اتفاق ريز و درشت سياسي و اقتصادي استان به فراموشي سپرده شد و اكنون ديگر خبري از ايجاد فرهنگستان زبان و ادبيات تركي در ميان نيست.

 سرمايه‌‌هاي بخش خصوصي كجا هستند؟

سومين وعده‌ي دكتر جبارزاده، وعده‌اي اقتصادي بود. او اولويت سوم خود را جذب سرمايه‌هاي بخش خصوصي اعلام کرد. وي تصريح كرد: آمده‌ام با همکاري نماينده‌ي ولي‌فقيه در استان، زمينه‌ي تسريع ورود سرمايه‌هاي بخش خصوصي به استان را فراهم کرده و از مهاجرت سرمايه‌گذاران استان جلوگيري کنم.

 در اين بين اما سوال اساسي اين است كه چرا تكليف رييس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تا اواسط خردادماه 93 مشخص نبود و اين سازمان كه محل اصلي جذب سرمايه‌هاي بخش خصوصي و همچنين حفظ سرمايه‌گذاران استان بود، ده ماه پس از روي كار آمدن دولت يازدهم، همچنان در چالش ماندن و يا رفتن مديركل دست و پا مي‌زد؟

 هر چند در نهايت و پس از كش و قوس‌هاي فراوان، عظمايي جايش را به نجاتي داد ولي اختلافات دامنه‌دار استاندار با مديركل سابق كه به شكل علني در رسانه‌ها مطرح مي‌شد، چه باري از دوش اقتصاد و صنعت استان برداشت؟ متاسفانه آن چه در اين مدت رخ داد، استيصال و بلاتكليفي بخش اقتصادي استان در ميانه‌ي دعواهاي سياسي بود. اميدواريم با آمدن آقاي نجاتي و تثبيت ايشان در پست مديركلي «صمت»، راه براي پيشرفت اقتصادي و صنعتي استان هموار شود. استاني كه به تصريح معاون سياسي استاندار، اكنون ديگر جزو 5 استان برتر كشور نيست و در تمامي شاخصه‌ها از ديگر استان‌هاي بزرگ و مطرح كشور عقب افتاده است.

 و چند وعده‌ي ديگر

استاندار در روز معارفه، در كنار اين سه اولويت عمده، چند وعده‌ي ديگر هم داد. افزايش سهم استان از بودجه‌هاي ساليانه با همکاري نمايندگان، تکميل طرح‌هاي نيمه‌تمام و تزريق روح صفا و صميميت و نشاط و اميد از ديگر برنامه‌هاي جبارزاده بود. او گفت: با همکاري تمام نمايندگان مردم استان در مجلس براي فراهم کردن زيربناي توسعه‌ي استان از طريق افزايش سهم استان در بودجه و اعتبارات ملي اقدام خواهم کرد.

 آن چه بودجه‌ي سال 93 حكايت داشت، عدم تحقق اين وعده در نخستين بودجه‌ي دولت يازدهم بود. بودجه‌ و اعتبارات ملي تخصيص يافته به استان آذربايجان‌شرقي كاهش چشمگيري داشت و اين كاهش به ركود اقتصادي و صنعتي استان دامن خواهد زد.

 استاندار همچنين وعده بازگرداندن نشاط و شادابي به استان را مطرح کرده و اميد را کليد بسياري از مشکلات دانست و ادامه داد: پاسدار خون شهيدان و ادامه‌دهنده‌ي راه شهيداني چون شهيد باکري خواهيم بود.

او در پايان سخنراني‌اش وعده كرد: آماده‌ايم تا بار ديگر آذربايجان را بنابه فرموده‌ي مقام معظم رهبري (مدظله) به جايگاه واقعي آن يعني «سر ايران» بازگردانيم!

 نتيجه‌گيري

اسماعيل جبارزاده، انسان قابل احترام و سياستمداري كهنه‌كار است و مطمئناً بر وعده‌هايي كه به مردم استان داده وقوف و اشراف داشته است. با شناختي كه از او داريم و عقلانيتي كه در روي سراغ داريم، ظرفيت تحقق تمام وعده‌هايش را دارد و مي‌تواند دل مردم استان را با تحقق آن‌ها شاد كند.

هر آن چه در اين مقال و مجال آمد، يادآوري آن وعده‌ها و تاكيد بر انتظار مردم بر اجراي آن بود. به زعم من، استاندار آذربايجان‌شرقي بايد به گروه مشاوران خود نظري دوباره بيندازد و از حاشيه‌هايي كه گاهي از جانب آنان متوجه عملكردش مي‌شود، بپرهيزد تا بتواند به متن قضايا و مسايل استان بپردازد.

مهدي ابراهيم‌پور

برچسب ها : ، ،

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

تبلhttp://www.daranews.ir/wp-content/uploads/2021/10/1دارا-خبر.jpgیغات تبلhttp://www.daranews.ir/wp-content/uploads/2021/10/1دارا-خبر.jpgیغات تبلhttp://www.daranews.ir/wp-content/uploads/2021/10/1دارا-خبر.jpgیغات کد اعلام وصول پایگاه خبری