تاریخ انتشار : چهارشنبه 14 مهر 1400 - 8:25
کد خبر : 29159

مدیرکل اوقاف و امور خیریه آذربایجان شرقی:

کار خیر و خیرخواهی ریشه در فرهنگ قرآنی دارد

کار خیر و خیرخواهی ریشه در فرهنگ قرآنی دارد
داراخبر،مدیرکل اوقاف و امور خیریه آذربایجان شرقی گفت: کار خیر و خیرخواهی ریشه در فرهنگ قرآنی اسلام دارد.

به گزارذش داراخبر،حجت الاسلام والمسلمین سید شهاب الدین حسینی در گفت‌وگو با خبرنگاران، با اشاره به تشویق قرآن کریم به سنت حسنه وقف، اظهار کرد: قرآن کریم انسان‌ها را برای سبقت گرفتن در کارهای خیر تشویق کرده و بیان می‌کند که انسان در صورت گذشتن از خواسته‌هایش، می‌تواند به چیزهایی که می‌خواهد برسد.

وی با بیان این‌که از ابتدای بنای دین اسلام، پیامبر اکرم (ص) و اهل بیت (ع) جزو پیشتازان کار خیر بودند، افزود: پیامبر گرامی اسلام (ص)، حضرت علی (ع)، حضرت فاطمه (س) و سایر امامان معصوم (ع)، موقوفات و کارهای خیر بسیاری از خود به یادگار گذاشته و بر این اساس اسلام، دارای فرهنگی خیر پرور است.

وی ادامه داد: مسلمانان عزیز به ویژه شیعیان بزرگوار همچنان بعد از ۱۴۰۰ سال با تاثی به سیره اهل بیت (ع) در عرصه‌های مختلفی چون دستگیری از نیازمندان، احداث مدرسه، مسجد، بیمارستان و … پیشتاز هستند.

حجت الاسلام حسینی خاطرنشان کرد: شهر تبریز و آذربایجان شرقی در حوزه وقف و کارهای خیر جزو ‌شهرهای زبانزد با داشتن موسسات خیریه و خیران بزرگواری است که این موسسات را بنیان نهاده و در عرصه‌های مختلفی چون تهیه جهازیه، تامین مایحتاج زندگی نیازمندان، امر تحصیل دانش آموزان و دانشجویان، ارائه دارو درمان، بحران‌های سیل و زلزله و … پیشتازی می‌کنند.

وی تاکید کرد: این خیران بزرگوار بر اساس باورهای ایمانی و اعتقادات قلبی و با تاثی به پیامبر اکرم (ص) و سیره اهل بیت (ع) این اعمال نیک را در زمان حیات و بعد از مرگ از خود به یادگار گذاشته‌اند.

وی با بیان این‌که وقف و سنت حسنه خیر بودن، یک سنت دیرپای نبوی، علوی و فاطمی است، افزود: میراث فردی که از دنیا می‌رود فقط برای نزدیکانش می‌ماند اما اگر کسی بخواهد که نام و یادش حتی بعد از مرگ در تاریخ بماند، می‌تواند با انجام سنت حسنه وقف، به تعبیر قرآن کریم، باقیات و صالحاتی برای خود داشته باشد.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه آذربایجان شرقی گفت: کم نیستند انسان‌های خیرخواهی که فقط با خدا معامله کرده و حتی نمی‌خواهند نامی از خودشان به میان بیاید. اما در این راستا ما وظیفه داریم تا افراد خیرخواه و خیراندیش را هر چه بیشتر به جامعه معرفی کنیم.

وی ادامه داد: وقف‌های بسیاری هم‌چون موقوفه خانم خیرالنسا هستند که حتی بعد از گذشت چندین صدسال، نیازمندان از آن منفعت برده و بنا بر نیت واقف، از منفعت موقوفه آن‌ها در راستای اطعام و احسان استفاده می‌شود. بروزرسانی این نیات هم‌چنین باعث می‌شد تا هرچه بیشتر در مسیر کارهای خیر از آن‌ها بهره برد.

وی با اشاره به وجود بیش از ۸۰۰ نوع نیت خیرخواهانه در عرصه‌های مختلف، افزود: با توجه به فرا رسیدن دهه وقف و گرامیداشت نام و یاد واقفان خیراندیش و خیراندیشان واقفی که بزرگوارانه از سر سفره دنیا بلند شده و دست به کارهای باقیات صالحات زده‌اند، بر خود وظیفه دانستیم تا با همکاری صمیمانه صدا و سیمای مرکز آذربایجان شرقی برنامه‌ای برای تجلیل از این افراد بزرگوار تهیه کنیم.

حجت الاسلام حسینی با اشاره به تهیه مستند پنج قسمتی “آخرت ذخیره‌سی” با حضور خیران استان، افزود: در راستای این امر امیدواریم بتوانیم نام و یاد خیران عزیز را هر چه بیشتر مطرح کرده و بنای استمرار اعمال نیک وقف را با تشویق سایر افراد بنا نهیم.

انتهای پیام

 

 

منبع: ایسنا

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.